Удари Росії по "оборонці". Держава має мінімізувати інформацію про підприємства ВПК, — Бельбас

Український оборонно-промисловий комплекс став об’єктом російських ударів, тож слід посилити безпеку підприємств та мінімізувати інформацію про їхню діяльність у відкритих джерелах.

Фото ілюстративне, ДСНС
Фото ілюстративне, ДСНС

Про це заявив генеральний директор компанії ТОВ "Українська бронетехніка" Владислав Бельбас, повідомляє Цензор.НЕТ.

Компанія "Українська бронетехніка", Національна асоціація підприємств оборонної промисловості України (NAUDI) та інші профільні асоціації неодноразово зверталися до відповідних державних органів з проханням мінімізувати інформацію про виробників та постачальників зброї та військової техніки. Але наразі жодних кроків в цьому напрямку не зроблено, сказав Бельбас.

"З грудня ворог змінив стратегію застосування ракетно-бомбових ударів та зосередився на ударах по підприємствах військово-промислового комплексу, що офіційно підтвердили в ГУР Міноборони. Ворог вважає український оборонно-промисловий комплекс серйозною загрозою та цілеспрямовано його атакує", – зазначив він.

За словами Бельбаса, потрібно негайно посилювати безпеку підприємств ВПК та адаптувати чинне законодавство до умов довгої війни.

"Ворог може дізнаватися про наші локації, про наші виробничі можливості з трьох джерел: супутникова зйомка, агентурна мережа та відкриті джерела інформації. Станом на сьогодні, на жаль, вся інформація щодо виробників та постачальників боєприпасів, озброєння та військової техніки перебуває у відкритому доступі, у відкритих реєстрах.

Ви заходите на будь-який ресурс з аналізу підприємств і можете знайти інформацію про його обороти, контрагентів, про місцезнаходження виробничих майданчиків", – пояснив гендиректор "Української бронетехніки".

Бельбас зазначив, що для захисту підприємств ВПК потрібно організовувати релокацію виробництв, максимально приховувати інформацію про виробничі майданчики, перебудовувати виробничі ланцюжки, негайно шукати рішення, які б мінімізували інформацію у відкритих джерелах про підприємства оборонного комплексу.

виробництво зброї обстріли безпека впк відкриті дані

Знак гривні
Знак гривні