Сили оборони отримали понад 37 000 резюме. Які військові вакансії найпопулярніші

Платформи з працевлаштування Work.ua, Lobby X, Robota.ua та "OLX Робота" отримали майже 37,5 тис. відгуків на військові вакансії майже за два місяці від початку запуску рекрутингової кампанії до війська.

Фото ілюстративне. Джерело: Сухопутні війська
Фото ілюстративне. Джерело: Сухопутні війська

Про це свідчать підрахунки Forbes на основі даних платформ.

Найбільше відгуків отримала платформа Lobby X – близько 19 800. Засновник сервісу Владислав Грезєв перший підписав меморандум із міністерством першим – у листопаді 2023-го.

На другому місці за кількістю відгуків – Work.ua, який підписав меморандум із Міноборони наприкінці листопада 2023-го. Йдеться майже про 15 000 відгуків, каже СЕО та співзасновник платформи Артур Міхно. «На сайті немає жодної вакансії від сил оборони, на якій би не було відгуку», – додає він.

Сторінку із вакансіями сил оборони на Work.ua відвідує понад 30 000 користувачів щотижня, каже Міхно.

Останніми меморандум з Міноборони підписали Robota.ua та «OLX Робота» – у грудні 2023-го. Кількість відгуків на платформах трохи більше ніж 1000. «У середньому одна військова вакансія отримує 18 унікальних відгуків на місяць, а за весь час публікації – 125», – каже керівниця напрямку «OLX Робота» та «Послуги» Марія Абдулліна.

Які військові вакансії найпопулярніші?

На Work.ua розміщено понад 800 вакансій від 129 підрозділів, свідчать дані компанії. Найбільше пропозицій – близько 11% – від Морської піхоти ЗСУ. Серед інших – 12-та бригада спеціального призначення НГУ «Азов», 66-та окрема механізована бригада імені князя Мстислава Хороброго Сухопутних військ ЗСУ тощо.

У п’ятірку найпопулярніших вакансій на Work.ua входять бухгалтер, діловод, кухар, розвідник, оператор БПЛА. У топі на OLX – оператори, водії, охоронці та артилеристи. Robota.ua отримує відгуки здебільшого на вакансії Прикордонної служби – 127 відгуків, логістики – 124, медицини – 122, БПЛА – 57.

Заробітна плата на Work.ua варіюється від 17 000 грн для бухгалтера до 125 000 грн для гранатометників, водіїв-електриків, інструкторів-командирів тощо. Схожі цифри й на Robota.ua – від 20 000 грн для діловодів, водіїв та кухарів до 125 000 грн для старших бойових медиків, військових айтівців, пожежників, командирів міномета. 

реформа зсу мобілізація працевлаштування рекрутинг зсу

Знак гривні
Знак гривні