Німецька оборонна компанія FFG будує в Україні ремонтний центр для бронетехніки

Німецька оборонна компанія Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft почала будівництво сервісного центру бронетехніки в Україні.

Про це повідомив німецький депутат Маркус Фабер.

«На заході України Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft будує ремонтний центр для бронетехніки, яка потребує ремонту, наприклад Leopard 1, які вона постачала», – розповів політик.

Фабер наголошує, що для України це означає величезне підвищення ефективності, оскільки відпаде необхідність у дорогому і тривалому транспортуванні за кордон, і збройні сили зможуть навчати своїх механіків безпосередньо на місці.

"Візит на місце також показав, що гроші німецьких платників податків використовуються з користю і що наша військова допомога тут підтримується", – додав Фабер.

Leopard 1A5DK на складах FFG у Німеччині. Фото: NDK.
Leopard 1A5DK на складах FFG у Німеччині. Фото: NDK.

Як інформує Мілітарний, FFG є одним із найбільших постачальників бронетехніки в Україну. Компанія спеціалізується на ремонті військової техніки та створенні спеціалізованих машин.

Зокрема, йдеться про танки Leopard 1A5, інженерні машини WiSENT 1 MC, Pionierpanzer 2A1 Dachs, а також пускові установки зенітних комплексів IRIS-T SLS.

FFG стане другою німецькою оборонною компанією після Rheinmetall, що створить свої потужності на території України.

У жовтні 2023 року міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив виданню Morning Defense, що німецький виробник військової техніки Flensburger Fahrzeugbau буде співпрацювати з «приватною українською оборонною промисловою компанією».

Разом ці два спільні підприємства «охоплюватимуть весь спектр німецької зброї, що надходить в Україну і може обслуговуватися в Україні».

опк бронетехніка зсу україна-німеччина ремонт техніки

Знак гривні
Знак гривні