Голова НБУ Пишний став найкращим керівником центробанку в Європі та світі за версією The Banker

Очільник Національного банку України Андрій Пишний здобув нагороду "Голова центрального банку-2024" (The Banker Central Banker of the Year), як найкращий керівник центробанку в категорії Європа та світ.

Андрій Пишний/Фейсбук
Андрій Пишний/Фейсбук

Про це йдеться в повідомленні укладача рейтингу – британського спеціалізованого фінансового видання The Banker.

Нагорода The Banker Central Banker of the Year щороку присуджується очільникам центробанків, яким найкраще вдалося стабілізувати економіку своєї країни та стимулювати її зростання.

Видання відзначило роль Андрія Пишного у збереженні макрофінансової стабільності в Україні, а також проактивну політику Національного банку для посилення стійкості навіть в умовах повномасштабної війни.

The Banker перерахувало основні досягнення Нацбанку України за керівництва Пишного:

Відзначається також конструктивний діалог з ключовими партнерами в Україні. Зокрема, успіх у переговорах із МВФ щодо відкриття нової чотирирічної програми розширеного фінансування EFF та її виконання протягом року.

Видання також відзначило впровадження системи Power Banking — це створена за ініціативою центробанку обʼєднана мережа з 2 375 відділень банків, які надають клієнтам послуги навіть під час тривалої відсутності електроенергії.

нагорода фінанси пишний нацбанк

Знак гривні
Знак гривні