Німецький виробник дронів відкриє дослідницький центр в Україні

Німецький виробник БпЛА Quantum-Systems створює окремий R&D-центр в Україні та планує наймати фахівців.

Фото: Quantum-Systems
Фото: Quantum-Systems

Про це виконавчий директор компанії в Україні Олександр Бережний повідомив виданню DOU.

Він уточнив, що R&D-підрозділ працюватиме на базі відкритого навесні центру Центр із сервісу, підтримки, навчання та логістики (SSTLC). У ньому готують операторів дронів Vector, також Центр став новою локацією для ремонту й закупівлі запасних частин.

За словами Бережного, значна частина роботи українського Центру SSTLC ще з квітня є дотичною до R&D, тож компанія прийняла рішення про створення окремого відділу для розробок і досліджень.

"Український R&D-підрозділ зростатиме, він поєднуватиме software і hardware інженерію. З безпекових міркувань я не можу повідомити, де саме географічно буде R&D-підрозділ, але він працюватиме на базі Центру SSTLC", – розповів Бережний.

Він додав, що у 2024 році в Україні вироблятимуть запасні частини для дронів Vector, а на 2025-й планують вже повну збірку цих БпЛА.

«Щоб реалізувати ці плани, ми орендували приміщення площею кілька тисяч квадратних метрів для нашої команди з виробництва, досліджень і розробок. Плануємо, що над цим проєктом працюватимуть орієнтовно 40 фахівців», — розповів Олександр Бережний.

Також компанія розширюватиме свою українську команду інженерів із програмного й апаратного забезпечення.

Напередодні у Мінцифри повідомили, що німецька компанія відгукнулася на заклик уряду організувати виробництво в Україні, також Quantum-Systems стала резидентом "Дія City".

Інфографіка: АрміяInform
Інфографіка: АрміяInform

БпЛА Vector — розробка Quantum-Systems — може злітати й приземлятися вертикально, має двигун із низьким рівнем шуму і зашифрований IP-зв’язок, який передає відеопотік. Компанія співпрацює з Міністерством оборони України, на потреби ЗСУ вже передали сотні таких дронів.

виробництво БПЛА україна-німеччина дослідження

Знак гривні
Знак гривні