ЗСУ отримали відновлену трофейну техніку, яку окупанти кинули на Херсонщині (ВІДЕО)

Сили оборони України отримали партію трофейної техніки та озброєння, що російські війська покинули під час визволення Херсонщини в 2022 році.

Стоп-кадр з репортажу телестудії "Бриз"
Стоп-кадр з репортажу телестудії "Бриз"

У цій партії були, зокрема, кілька БМП-1АМ "Басурманин", БМП-2 та БМД-2, гармати Д-44і кілька МТ-ЛБу, які були конвертовані у санітарний варіант.

Трофейну техніку відновив 31-й окремий ремонтно-відновлювальний полк зі складу ОК "Південь", розповідає у своєму репортажі телестудія "Бриз" Міноборони України.

У сюжеті також зазначається, що ремонт цих трофейних машин відбувався із залученням допомоги волонтерів. І що ремонтники ЗСУ працюють над відновленням ще однієї партії такого "російського ленд-лізу", який ворог кинув, тікаючи з Херсонщини в 2022 році.

Як пояснює Defense Express, відновлення трофейної бронетехніки – це трудомісткий і тривалий процес, який може займати щонайменше кілька місяців. Через що кількість фактично наявної техніки в строю ЗСУ виявилася в рази меншою за очікувані цифри, наведені у відкритих джерелах.

"На кінець серпня 2023 року, за офіційними даними ЗСУ, в строю лише 837 одиниць трофейної техніки, із яких 5% були несправні, але придатні до ремонту.

І це все на тлі того, що за підрахунками авторів Oryx, наші бійці в боях проти ворога захопили начебто не тільки 549 танків, а й майже 1000 ББМ різних типів та призначення, 125 інженерних машин різних типів, 96 буксированих гармат, 107 САУ та 52 РСЗВ тощо.

Утім, коли ворог кидає техніку на полі бою, то доволі наївно очікувати, що це – одразу готові до застосування та справді зразки, радше навпаки. Тому процес ремонту може тривати мінімум кілька місяців, з поправкою на те, що треба ще знайти компоненти, яких бракує", – наголошує видання.

трофейна техніка трофеї зсу ремонт техніки

Знак гривні
Знак гривні