Україна розроблятиме роботизовані системи разом з лідером галузі Milrem Robotics

Компанія Milrem Robotics та "Українська оборонна промисловість" (Укроборонпром), підписали угоду про розробку багатопрофільних роботизованих оборонних систем наступного покоління.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що угода, підписана під час Першого форуму оборонної промисловості (DFNC1), охоплює кілька напрямків розробки та виробництва між Milrem Robotics та Укроборонпромом.

На першому етапі сторони розпочнуть стратегічне співробітництво у визначенні потреб України та варіантів використання робототехнічних систем, які можуть посилити спроможність українських збройних сил.

Після цього компанії інтегруватимуть бойовий досвід України в наявні роботизовані та автономні системи Milrem Robotics та розроблятимуть нові продукти для створення пілотованих та безпілотних багатопрофільних систем.

"Війна в Україні чітко показала, що безпілотні та роботизовані системи відіграють важливу роль на полі бою, і їхній вплив на перебіг бойових дій лише зростатиме, – сказав Кулдар Вяярсі, генеральний директор Milrem Robotics. – Основна мета: захистити війська та убезпечити бійців, але водночас забезпечити сильніший та асиметричний вплив на сили агресора".

Крім того, сторони розглядають локалізацію виробництва роботизованих платформ розробки Milrem Robotics в Україні.

Наземна безпілотна платформа THeMIS у версіях Cargo, CASEVAC та Combat. Джерело фото: mil.in.ua
Наземна безпілотна платформа THeMIS у версіях Cargo, CASEVAC та Combat. Джерело фото: mil.in.ua

Як пояснює Мілітарний, йдеться про системи на базі багатоцільової платформи THeMIS, зокрема, про бойову THeMIS Combat озброєну кулеметним модулем, інженерну версію Combat Engineering що адаптована для виявлення мін і розмінування, а також безпілотних логістичних машин та їх модифікованих версій CASEVAC для евакуації поранених.

Багатоцільова платформа THeMIS може використовуватись як засіб доставлення вантажів або ж допоміжна платформа для транспортування важкого озброєння, зокрема, мінометів.

Крім того, сама платформа може застосовуватись у версії Combat як автономна бойова система, що може нести дистанційно керований модуль з автоматичним гранатометом, кулеметом, ПТРК (Javelin) або 30-мм автоматичну гармату.

На сьогодні у розпорядженні Сил оборони наявні 15 безпілотних наземних транспортних засобів THeMIS, що використовуються для підтримки логістики, евакуації поранених і розчищення маршрутів.

Milrem Robotics – провідний європейський розробник та системний інтегратор робототехніки та автономних систем з офісами в Естонії, Фінляндії, Швеції, Нідерландах та США.

співпраця в опк війна технології роботизовані системи

Знак гривні
Знак гривні