Блокада вантажівок. Укрзалізниця масово переправлятиме через кордон поїзди з фурами (ВІДЕО)

Польські митники зараз проводять огляд навантаженого 23 українськими фурами тестового контрейлерного поїзда, свою затримку пояснюють необхідністю узгодити габарити вантажів і наявність у фурах пального.

Фото: ТСН.ua
Фото: ТСН.ua

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" (УЗ) Валерій Ткачов на зустрічі з агроекспортерами, передає Інтерфакс Україна.

Він підтвердив інформацію в поширюваному в інтернеті вірусному відео, на якому залізницею рухаються навантажені на контрейлерні платформи українські фури.

У такий спосіб українські експортери намагаються розв'язати проблему з перетином українсько-польського кордону, що блокується протягом місяця польськими перевізниками.

"Зараз у нас стоїть навантажений поїзд на переході з Грубешовом (пункт пропуску на українсько-польському кордоні "Ізов — Грубешів" — Ред.). У нас уже є завантажені 23 вагони контрейлерні з фурами", — сказав Ткачов.

За його інформацією, наразі українська та польська сторони узгоджують технічні питання. У польської митниці є питання щодо габаритів вантажів, а також щодо наявності в баках фур палива.

"Найближчим часом ці питання ми намагатимемося вирішити, щоб його пропустили. Щойно цей тестовий поїзд пройде і все буде добре, ми запустимо це в масовому порядку", — пообіцяв представник УЗ.

Він також повідомив, що оператором таких вантажоперевезень залізницею буде Український державний центр транспортного сервісу "Ліски".

блокада кордону укрзалізниця україна-польща вантажні перевезення

Знак гривні
Знак гривні