Підрозділам ССО поставлять нові модифікації штурмової гвинтівки UAR-15 (ФОТО)

Спецпідрозділи української армії отримають нові модифікації штурмової гвинтівки UAR-15.

Інфографіка: АрміяInform
Інфографіка: АрміяInform

Про це в інтерв'ю АрміяІnform розповів заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Автоматичну гвинтівку UAR-15 на озброєння нашого війська прийняли у лютому 2023 року. А у листопаді лінійка стрілецького озброєння ЗСУ поповнилась зразками — UAR-15S, UAR-15S1, UAR-15SM.

Концептуальна різниця цих трьох модифікацій автоматичної гвинтівки  UAR-15 — різна довжина ствола.

За словами Гаврилюка, це гвинтівки вітчизняного виробництва (з частковим залученням у виробництві закордонних складників) під  натівський  калібр 5,56×45 мм, як заміна радянському автомату Калашникова.

За оцінкою представника Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МО України, автоматична гвинтівка UAR-15 та її модифікації мають чимало переваг у порівнянні з автоматом Калашникова.

Передусім — це точність, дальність стрільби та менша вага. Гвинтівка UAR-15 має модульне компонування, що дозволяє легко робити заміну різних компонентів для зручного налаштування гвинтівки в експлуатації під стрільця.

Верхня частина ствольної коробки та цівка мають напрямні типу Пікатіні для установки прицілів та інших тактичних аксесуарів. На гвинтівці передбачено можливість встановлення пристрою зниження рівня звуку пострілу. Ресурс ствола складає близько десять тисяч пострілів. 

Насамперед ці гвинтівки отримають підрозділи ССО.

ссо модифікована зброя зброя ЗСУ гвинтівки

Знак гривні
Знак гривні