Україна змінює підхід до мобілізації: що це за нововведення, — The Guardian

Український уряд планує змінити практику призову на військову службу, оскільки прагне зберегти боєздатність після майже двох років повномасштабної війни з Росією.

Фото ілюстративне. Джерело: Полтавський обласний ТЦК та СП / Facebook
Фото ілюстративне. Джерело: Полтавський обласний ТЦК та СП / Facebook

Про це пише The Guardian.

Як повідомляє видання з посиланням на "високопоставленого чиновника", про зміни оголосять цього тижня. Вони включатимуть використання комерційних рекрутингових компаній для проведення більш цілеспрямованого призову. Призовники зможуть обирати напрями служби, які відповідають їхнім навичкам.

"Деякі люди бояться померти, стріляти, але це не означає, що вони не можуть бути залучені до інших видів діяльності... Тепер у нас є новий міністр з новим підходом", – сказав секретар Ради безпеки та оборони України Олексій Данилов.

Читайте також: Рекрутинг до ЗСУ: Міноборони уклало угоди вже з двома великими платформами для працевлаштування

Данилов сказав, що армія співпрацюватиме з двома найбільшими рекрутинговими компаніями України, щоб виявити людей з конкретними навичками, а також відмовити кваліфікованих українців, які хочуть допомогти армії, але не хочуть йти на фронт, від спроб ухилитися від призову.

"Мобілізація стане більш гнучкою, будуть оголошуватися ті спеціальності, які потрібні, і люди будуть зголошуватися на конкретну посаду. Наприклад, потрібні зварювальники, механіки і так далі", – сказав Данилов.

Джерело The Guardian в міністерстві оборони України підтвердило, що контракти з рекрутинговими компаніями вже підписані, але не надало жодних подробиць.

Читайте також: "За пів року армія стане ще менша". Головред "Новинарні" йде в ЗСУ й пояснює, як треба організувати мобілізацію

Данилов визнав, що в Україні є проблема призову, але сказав, що російська пропаганда перебільшує масштаб проблеми. "Росія намагається підігріти це питання, кажучи, що у нас не вистачає солдатів, що у нас проблеми з мобілізацією... У житті завжди є проблеми, давайте не будемо їх переоцінювати", – сказав він.

данілов мобілізація рекрутинг зсу призов

Знак гривні
Знак гривні