Японія оснастила українських піротехників спецавтомобілями та міношукачами (ФОТО)

Піротехнічні підрозділи ДСНС отримали від Японії техніку та обладнання для розмінування, повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

Фото: МВС
Фото: МВС

У відомстві розповіли, що допомогу передало японське агентство міжнародного співробітництва JICA та компанія «Shabondama Soap Co., Ltd.2».

Загалом рятувальникам передали 40 спецавтомобілів, 50 ручних міношукачів, а також контейнери та рідину для гасіння вогню.

Обладнання має допомогти пришвидшити процес розмінування та зробить його безпечнішим для піротехніків.

Фото: МВС
Фото: МВС

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко подякував уряду Японії та послу Японії в Україні Мацуді Кунінорі за надану допомогу рятувальникам.

«Наш вірний партнер – Японія – продовжує допомагати нашій державі, зокрема і в підтримці питань гуманітарного розмінування територій України», – зазначив очільник МВС.

Водночас перший заступник міністра закордонних справ Японії Кійото Цудзі наголосив, що його країна й надалі активно співпрацюватиме з Україною у сфері розмінування та ділитиметься власним досвідом. 

«Україну та Японію поєднують спільні цінності, тож наша країна й надалі буде підтримувати Україну та тих, хто бореться за її майбутнє, докладаючи усіх зусиль», – сказав він.

У МВС нагадали, що японське агентство міжнародного співробітництва 9 вересня цьогоріч вже передавало українським саперам ДСНС 24 вантажні автомобілі з крановою установкою ISUZU.

розмінування допомога Україні україна-японія дснс

Знак гривні
Знак гривні