Новий ударний дрон Backfire від українських розробників здійснив понад 50 успішних місій (ФОТО, ВІДЕО)

Новий ударний дрон ЗСУ Backfire демонструє хороші результати на фронті й готується до серійного виробництва.

Фото: Федоров/Телеграм
Фото: Федоров/Телеграм

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зазначається, що стійкий до російського РЕБу Backfire — ударний БПЛА від українських розробників, які увійшли до оборонного кластера Brave1.

За словами Федорова, безпілотник залітає до 35 кілометрів у тил ворога та допомагає уражати російську артилерію, логістичні вузли, ворожі склади й командні пункти.

Завдяки GPS-антені, яку майже неможливо заглушити, дрон дуже стійкий до ворожих засобів РЕБу. Також через повну автономність безпілотника росіяни не можуть вирахувати його координати та наземної команди. Це убезпечує операторів.

"Зараз Backfire демонструє хороші результати на фронті. За останні два місяці військові здійснили щонайменше 50 успішних місій. Розробники співпрацюють зі зведеним загоном «Злі птахи» ЗСУ, які допомагають удосконалювати БпЛА", — розповів міністр.

Backfire вже пройшов комісію міноборони та очікує наказ на допуск до експлуатації. Це означає, що держава офіційно зможе закуповувати ці безпілотники. Команда розробників уже готується до серійного виробництва БпЛА.

українські розробки виробництво БПЛА українські бпла brave1

Знак гривні
Знак гривні