Сили оборони закріпилися на кількох плацдармах лівобережжя Херсонщини: які втрати у росіян

Українські захисники внаслідок низки успішних дій закріпилися на декількох плацдармах на лівому березі Херсонщини.

Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ
Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Про це повідомила Морська піхота.

"У результаті заздалегідь спланованих заходів щодо відсічі широкомасштабної збройної агресії РФ, Сили оборони України провели серію успішних дій на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку. Завдяки мужності та професійності українським морським піхотинцям, у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони, вдалося закріпитися на декількох плацдармах", — йдеться у повідомленні.

Морські піхотинці розповіли, що у ході боїв російські окупанти зазнали важких втрат у живій силі та техніці.

Зокрема, з початку проведення зазначених заходів ворог втратив:

Крім того, зведеним підрозділом РЕБ морської піхоти було нейтралізовано 135 FPV дронів та 5 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

"Українські морські піхотинці здійснюють вогневі ураження на лівобережжі Херсонщини та проводять дії з метою знищення ворога", — зазначили у Морській піхоті.

У Генштабі ЗСУ також розкрили деталі просування Сил оборони на Херсонщині.

Там розповіли, що на цьому напрямку проводяться диверсійні, рейдові та розвідувальні дії. Виявляються шляхи логістичного постачання боєприпасів та продовольства окупантів. Здійснюється розвідка місць розташування особового складу та техніки російсько-окупаційних сил, позицій артилерії тощо. Тривають важкі бої.

"Одна з головних цілей цієї роботи — відтіснити ворога якомога далі від правого берега, щоб убезпечити цивільне населення від постійних російських обстрілів. Чим далі російська артилерія стоятиме від Херсона – тим краще.

Разом з тим, наші воїни завдають значних втрат ворожим силам, знищують техніку та особовий склад. Попри достатньо серйозну лінію укріплень та потужний опір ворога, вдалося провести декілька вдалих та успішних дій. Ворог намагається вибити наших воїнів із займаних позицій, через що має великі втрати. Зокрема, майже щодня загарбники здійснюють від 4 до 10 таких спроб. Як наслідок, в результаті значних втрат ворог вимушений перекидати підрозділи з інших напрямків", — йдеться у повідомленні Генштабу.

Водночас представник Головного управління розвідки Євгеній Єрін припустив, що у відповідь на закріплення Сил оборони на декількох плацдармах на лівобережжі Херсонщини російські окупанти намагатимуться перегрупуватися.

"Окупанти будуть намагатися здійснити якесь перегрупування. В них вибудована багатоешелонована система оборони, і я так розумію, що вони готувалися до таких сценаріїв і передбачали, що їм доведеться відступати з лівого берега. Далі як буде розвиватися ситуація, ми будемо бачити", — сказав він в ефірі Радіо Свободи.

За його словами, українські військові продовжують вивчати слабкі місця російської оборони.

Нагадаємо, 13 листопада міноборони Росії заявило про нібито відступ окупаційних військ на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Однак згодом пропагандистські російські ЗМІ видалили відповідні повідомлення, заявивши, що новина "анулюється як випущена помилково".

дніпро плацдарми просування херсонщина морська піхота

Знак гривні
Знак гривні