Артилеристи ЗСУ отримали на озброєння чеські РСЗВ Striga

Українські військові отримали на озброєння чеські 122-мм реактивні установки залпового вогню Striga.

Фото: Excalibur Army
Фото: Excalibur Army

BM-21MT Striga надійшла на озброєння 61 окремої механізованої бригади. Її артилеристи показали застосування бойової машини проти окупантів на передовій.

Як пише Мілітарний, наразі невідомо чи була передана чеська реактивна установка в рамках військової допомоги або ж була самостійно придбана Україною.

Видання зазначає, що вперше появу цих реактивних систем в Україні було помічено у квітні минулого року. Надалі вона не потрапляла у кадр, що може свідчити про їх малу кількість в лавах Сил оборони.

BM-21MT Striga – це реактивна система залпового вогню виробництва чеської оборонної компанії Excalibur Army. Striga є подальшим розвитком радянської 122-мм реактивної установки БМ-21 “Град”, що отримала низку оновлень у системі наведення, а також нове легке двовісне шасі.

Артилерійська частина РСЗВ представлена пусковою установкою на 40 напрямних. Вона оснащена обчислювальною, інерціальною навігаційною та комунікаційною системами, що суттєво покращило її точність, автоматизувало процеси та скоротило час згортання та розгортання на позиції порівняно з оригінальним “Градом”.

17-тонна Striga розміщена на двовісному шасі чеської армійської вантажівки Tatra Force 815-7 й оснащена дизельним двигуном, що забезпечує максимальну швидкість 90 км/год.

рсзв зброя ЗСУ артилерія зсу

Знак гривні
Знак гривні