Росія збільшила виробництво ракет і дронів швидше, ніж очікувалося, – ISW

Росія наростила виробництво і збільшила власні запаси високоточних ракет швидше, ніж передбачалося в попередніх прогнозах. Росія також почала збільшувати збірку "шахедів" на своїй території з використанням компонентів з Ірану.

Фото: Армія Inform
Фото: Армія Inform

Про це у свіжому звіті пише Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що представник Головного управління військової розвідки (ГУР) України Вадим Скібіцький заявив 6 листопада, що російські війська мають у резерві загалом 870 високоточних оперативно-стратегічних і стратегічних ракет.

Раніше, 28 серпня, Скібіцький заявляв, що російські війська мають в резерві 585 ракет великої дальності, вказуючи на те, що російські війська збільшили свої ракетні запаси на 285 ракет з серпня.

6 листопада Скібіцький додав, що в жовтні російські війська виробили в цілому 115 високоточних ракет великої дальності: 30 крилатих ракет "Іскандер-М", 12 крилатих ракет "Іскандер-К", 20 крилатих ракет "Калібр", 40 крилатих ракет Х-101, 9 крилатих ракет Х-32 і 4 балістичні ракети "Кинджал".

28 серпня Скібіцький заявив, що російські оборонні підприємства намагаються виробляти кілька десятків конкретних типів ракет на місяць через дефіцит іноземних компонентів. Тож збільшення на 285 ракет з кінця серпня - причому 115 з них були вироблені тільки в жовтні – свідчить про те, що Росія збільшила внутрішнє виробництво ракет швидше, ніж прогнозувалося.

6 листопада Скібіцький також прокоментував російське внутрішнє виробництво безпілотників, заявивши, що ГУР не спостерігало переміщення "шахедів" з Ірану до Росії, оскільки Тегеран виконав свої перші контракти на постачання ударних дронів з Росією. Водночас Скібіцький заявив, що Іран все ще може відправляти невеликі партії "шахедів" до Росії.

Скібіцький також заявив, що Росія почала збільшувати внутрішню збірку безпілотників "шахед" з використанням компонентів з Ірану, в тому числі на заводі в Алабузі, Республіка Татарстан.

Скібіцький додав, що прогнозовані російські ракетні та безпілотні удари по українській енергетичній інфраструктурі наступної зими, ймовірно, не будуть такими "примітивними", як серія ударів взимку 2022-2023 рр.

Інші ключові висновки звіту:

виробництво БПЛА обстріли міст ракети рф впк рф

Знак гривні
Знак гривні