Масована атака 2–3 листопада: якими маршрутами летіли "шахеди"

У ніч з 2 на 3 листопада Росія завдала масованого удару по території України, застосувавши 38 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” та 1 керовану авіаційну ракету Х-59. Сили ППО збили 24 ударних БпЛА та одну ракету. ТЕКСТИ позначили на карті приблизні маршрути "шахедів" на основі інформації, наданої телеграм-каналом war_monitor.

Як повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, сили ППО працювали п’ять годин у шести різних областях.

"Навіть по географії збиття можна говорити про розгалужені напрямки, по яких ворог намагався влучити", – сказала вона.

Під час масованої дронової атаки ворог застосовував тактичну авіацію, керовану ракету Х-59 росіяни випустили по Кіровоградщині. Її збила ППО.

"По 3 шахеди було збито на Кіровоградщині й Миколаївщині, 2 на Одещині і по одному на Херсонщині, Дніпропетровщині та Вінниччині", – зазначила Гуменюк.

Подробиці атаки

Мер Львова Андрій Садовий повідомив у Telegram, що, за інформацією військових, у ніч на 3 листопада Львівщині загрожували 16 шахедів, і протиповітряна оборона їх "відпрацювала". "У самому Львові спокійно", – додав він.

Щонайменше 10 російських безпілотників вдарили по цивільній інфраструктурі на Харківщині.

Як повідомила Поліція Харківської області, внаслідок влучання безпілотників горіли гаражі, палали автівки. Пошкоджені господарчі споруди. Було влучання в навчальний заклад. Зруйновано 2 та 3 поверхи, дах будівлі, горіла сама будівля. Також внаслідок обстрілу горів житловий будинок, СТО, адмінбудівля.

карта маршрут дронів datavis інфографіка

Знак гривні
Знак гривні