В Україні розробили дистанційно керовану турель зі штучним інтелектом (ФОТО, ВІДЕО)

Українська компанія devDroid.tech розробила для військових бойовий модуль ТГП. Його особливістю є турель віддаленого управління зброєю, з використанням штучного інтелекту для розпізнавання живої сили противника та її знищення.

Зображення: devDroid.tech
Зображення: devDroid.tech

Нещодавно військовослужбовці Національної гвардії України разом з представниками компанії-виробника провели випробування цієї турелі.

За словами розробників, зброя нового покоління призначена для швидкого і точного захоплення та знищення живої сили противника з використанням штучного інтелекту.

Також бойовий модуль може захищати опорні пункти від FPV та розвідувальних дронів, прикривати особовий склад і відвертати на себе вогонь противника.

Бойовий модуль ТГП шукає, виявляє і супроводжує ціль автоматично, за допомогою алгоритмів штучного інтелекту. Він сам розпізнає живу силу противника, визначає відстань до неї, супроводжує ціль у тому разі, якщо вона рухома і розраховує балістику. Оператору залишається лише подати команду і ТГП відкриває вогонь.

Як інформує Мілітарний, турель можна озброювати танковим кулеметом 7,62 мм, автоматами AK-47, AK-74, Grot та іншими видами зброї.

ТГП пропонується використовувати для підвищення бойових можливостей механізованих підрозділів у ланці відділення – взвод в оборонних та наступальних діях. Турель можна використовувати при модернізації наявних та оснащення новітніх зразків бронетехніки (БМП, БТР).

Комплекс побудовано за відкритою архітектурою, що дозволяє додавати номенклатуру озброєння та проводити модернізацію.

ТГП можна розміщуватися в окопі глибиною 40-80 сантиметрів, для його маскування та захисту від уламків снарядів та від вогню противника. При бойовій роботі турель підіймає зброю на висоту 30 сантиметрів з окопу, уражає вогнем противника та опускається назад.

Зображення: devDroid.tech
Зображення: devDroid.tech

Характеристики ТГП:

Вартість одного такого комплексу – 300 000 гривень.

українські розробки турелі українська зброя

Знак гривні
Знак гривні