Атака на Хмельниччину 25 жовтня. Групи "шахедів" летіли складними маршрутами (КАРТА)

Уночі 25 жовтня російські військові запустити по Україні 11 дронів-камікадзе "Шахед", сили ППО змогли збити усі безпілотники. Також фіксувалися ракетні та авіаційні удари.

«Протиповітряна оборона працювала в Черкаській, Херсонській, Полтавській, Житомирській, Хмельницькій та Миколаївській областях», – розповіли у Повітряних силах ЗСУ.

ТЕКСТИ візуалізували маршрут ракет й ударних дронів на карті, яку нам надав телеграм-канал war_monitor.

Особливості атаки

О 15:40 відбулася спроба атаки невстановленим БПЛА по Дніпропетровщині. Безпілотник рухався вздовж Кривого Рогу, був знищений.

О 19:20 та 19:35 було завдано ударів ракетами у бік Миколаївщини. Судячи зі швидкості, це були авіаційні Х-31/59.

Починаючи з 01:00 російські війська запускали безпілотники з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ, РФ). У декілька груп БПЛА рухались на північний захід.

Перший великий потік прямував з Херсонщини через Кіровоградську та Вінницьку області у напрямку Хмельниччини.

Другий потік БПЛА рухався з Дніпропетровщини через Черкащину, також у бік Хмельницької області.

Наслідки атаки

За інформацією міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, внаслідок збиття безпілотників постраждали міста Славута й Нетішин на Хмельниччині.

"У місті Славута Шепетівського району внаслідок падіння уламків БПЛА пошкоджено 11 багатоквартирних та 9 приватних будинків, два навчальні заклади, адмінбудівля, крамниця і автомобілі. 16 людей отримали поранення і звернулися до медиків по допомогу. Також у містах Славута та Нетішин вибуховою хвилею пошкоджені приміщення пожежно-рятувальних частин та будівля відділу поліції", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє пресслужба Міністерства енергетики, через нічний удар російських військ по території неподалік Хмельницької АЕС вибухом пошкоджено вікна в адміністративно-побутовому та лабораторно-побутовому корпусах.

Через пошкодження ліній електропередачі у Нетішині та Славуті знеструмлено 1 860 споживачів.

Як заявив заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін, російська армія четверту добу поспіль атакує Хмельниччину. В обласній військовій адміністрації це пов’язують із наявністю в регіоні об’єктів критичної інфраструктури.

Наслідки атаки на Хмельниччині. Фото: ДСНС
Наслідки атаки на Хмельниччині. Фото: ДСНС
Наслідки атаки на Хмельниччині. Фото: ДСНС
Наслідки атаки на Хмельниччині. Фото: ДСНС

datavis інфографіка маршрут дронів хмельниччина карта

Знак гривні
Знак гривні