Атака 24 жовтня: як і куди летіли "шахеди" та балістичні цілі (КАРТА)

У ніч на 24 жовтня російські війська вкотре атакували Україну із використанням дронів-камікадзе. Була також ракетна загроза. ТЕКСТИ на основі інформації телеграм-каналу war_monitor позначили маршрути "шахедів" і балістичних цілей на карті.

Особливості атаки

У ніч на 24 жовтня 2023 року окупанти атакували шістьома ударними БпЛА типу "шахед" з південного напрямку (Чауда, Крим).

З 21:00 декілька груп ударних БпЛА почали рухатись через Дніпропетровську та Миколаївську області у напрямку Кіровоградської. Близько опівночі зайшли на Вінниччину та досягли Старокостянтинова та суміжних районів близько 01:10.

"Усі шість ударних безпілотників було знищено силами та засобами протиповітряної оборони: винищувальною авіацією, зенітними ракетними підрозділами та мобільними вогневими групами в межах Хмельницької, Вінницької та Миколаївської областей", – повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

О 23:20 були пуски С-300 з Алчевська. Як повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, росіяни обстріляли ракетами Краматорський район. На території сільгосппідприємства зруйновано будівлю майстерні та пошкоджені 9 автомобілів.

інфографіка маршрут дронів datavis карта

Знак гривні
Знак гривні