На Київщині запрацювало "Чудо Містечко". Як виглядає вдало втілений проєкт побудови житла для тих, хто втратив дім (ФОТО)

У селі Колонщина Макарівської громади почало функціонувати "Чудо Містечко", повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

Цей проєкт реалізований для літніх людей, які втратили свої оселі через російську військову агресію.

Містечко збудували за підтримки БФ «To Ukraine With Love» та американського бізнесмена і мецената Делла Лоя Хансена.

На цьому етапі в містечку можуть одночасно проживати близько 130 людей у 100 квартирах. Перші 67 людей старшого віку, які потребують житла, вже отримала ключі від своїх помешкань. Вони оселяться в 48 квартирах. Решта будуть заселені до кінця 2023 року. 

Квартири мають сучасний ремонт, повністю вмебльовані й обладнані всім необхідним для комфортного проживання. Також кожне помешкання має вихід на власну терасу.

Проживання в "Чудо Містечку" абсолютно безплатне та необмежене часом. На території містечка буде функціонувати клабхаус, де літні люди зможуть проводити дозвілля. Проєктом передбачено також медпункт та укриття. Окремо працюватимуть кабінети перукаря, стоматолога та інші. 

Додатково для мешканців буде функціонувати їдальня з безкоштовним триразовим харчуванням. Крім того, від поселення за визначеним графіком курсуватиме автобус до Києва.

Усі фото: Київська ОВА
Усі фото: Київська ОВА

київщина благодійність переселенці втрачене житло

Знак гривні
Знак гривні