Атака 17 жовтня на півдні та сході: якими маршрутами летіли "шахеди" та ракети (КАРТА)

У ніч на 17 жовтня російські війська вкотре атакували Україну, застосувавши керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні керовані ракети С-300 та 6 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131". ТЕКСТИ позначили на карті орієнтовний маршрут боєприпасів, взявши за основу дані телегра каналу war_monitor.

Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, вночі 17 жовтня противник застосував шість ударних БпЛА типу "шахед" з району мису Чауда (Крим) та одну керовану авіаційну ракету Х-59 з літака Су-34 із повітряного простору окупованої Херсонщини.

"Шахеди" рухалися у бік Одеси, у напрямку аеродрому, о 02.49 досягли міста. О 03:25 помічено ракету, яка рухалась у напрямку Вознесенська, ймовірно, також у бік аеродрому, але була збита.

Як зазначили у ПС ЗСУ, на південному напрямку сили ППО знищили усі сім цілей.

Також відбулися пуски двох зенітних керованих ракет С-300 у напрямку Донеччини.

Наслідки атаки

Як повідомив глава Слов'янської МВА Вадим Лях, від ракетного удару росіян постраждав центр Слов'янська: "Є влучання у гуртожиток аграрного коледжу по вул. Свободи. На щастя, обійшлося без жертв".

Згодом у пресцентрі ДСНС розповіли, що, за попередньою інформацією, під завалами п'ятиповерхової будівлі гуртожитку перебувають дві особи. На місці події працюють рятувальники Донеччини та зведений загін ДСНС України. Тривають аварійно-рятувальні роботи.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Уламки одного зі збитих БпЛА на Одещині впали в яхт-клуб Одеси, де зруйновано будівлю школи вітрильного спорту та ангар зберігання майна, пошкоджено цивільні приватні катери та яхти. Люди не постраждали.

обстріли міст маршрут дронів маршрут ракет карта

Знак гривні
Знак гривні