На Львівщині реставрують палац Гредлів (ФОТО)

Палац Гредлів, що у місті Сколе Львівської області, реставрують коштом приватного інвестора з Німеччини. Він виділив на відновлення архітектурного об'єкта XIX століття 400 тисяч євро грантових коштів.

Фото: Суспільне Львів
Фото: Суспільне Львів

Про це повідомляє Сколівська міська рада.

Палац Гредлів є пам’яткою архітектури місцевого значення. Він є частиною Національного природного парку “Сколівські Бескиди”.

Як пише Хмарочос, за останні роки палац значно зруйнувався і наразі у ньому проводять роботи з реставрації. За словами Василя Приндака, директора парку “Сколівські бескиди”, найбільшої уваги потребує дах будівлі.

Читайте також: На Закарпатті реставрують старовинну дерев'яну церкву. Це рідкісний зразок мармароської готики (ФОТО)

Виділені на реставрацію палацу 400 тисяч євро грантових коштів залучать не лише до реставрації даху, а й інших робіт з відновлення будівлі. Приндак додав, що для того, щоб пришвидшити роботи, парк дасть і власний матеріал: весь ліс, що використовується на пиломатеріали, піде на ремонт.

d559b6c7b087652c4dff8bb668ded917

Фото: Сколівська міська рада

"Після реставрації палац стане осередком туризму Сколівщини з сучасним природничим музеєм, візит-центром, адміністративним приміщенням нацпарку, новими робочими місцями для мешканців Сколівської територіальної громади ", – розповіли місцеві чиновники.

Читайте також: Як волонтери відновлюють згорілу старовинну дачу в Пущі-Водиці (ФОТО)

Палац Гредлів був збудований у XIX столітті. За радянських часів тут розташовувався відділ НКВС, а в 1956 році у палаці облаштували школу-інтернат. У 2020 році Сколівська районна рада передала палац в оренду НПП «Сколівські Бескиди» терміном на 49 років, щоб залучати європейських інвесторів. Після ремонту приміщення облаштують для переселенців, а згодом там відкриють туристичний центр.

львівщина спадщина архітектура реставрація пам'ятка

Знак гривні
Знак гривні