Держаудитслужба знову прийшла до КБ "Луч" з перевіркою. У бюро кажуть про "критичні наслідки"

Державна аудиторська служба України почала нову перевірку у державному конструкторському бюро "Луч" після того, як підприємство публічно поскаржилося на дії відомства.

Про це йдеться на сторінці КБ "Луч" в Facebook.

"Через 10 днів після публічного звернення нашого підприємства щодо хибності висновків Держаудитслужби та пов’язаних з цим загроз, 29 вересня Державна аудиторська служба розпочала ревізію «окремих питань» діяльності ДП «ДержККБ «ЛУЧ», в тому числі щодо включення прибутку до складу ціни на нашу продукцію", – йдеться у повідомленні.

332282653_5690050311123687_1504945305721655278_n

Фото: КБ "Луч"/Фейсбук

Підприємство стверджує, що раніше ДАСУ зверталася до Міноборони з вимогою про стягнення отриманого оборонними підприємствами прибутку. Це загрожує втратою обігових коштів, потрібних для розроблення нових систем озброєння та нарощення виробничих потужностей.

Читайте також: Розв'язання проблеми "незаконних прибутків" постачальників Міноборони залежить від Держаудитслужби, яку очолює ставлениця Портнова, – ЗМІ

"Вимога Держаудитслужби щодо повернення прибутку є критичною для діяльності підприємства і ставить під питання виживання оборонно-промислового комплексу.

Вже третя за час воєнного стану перевірка ДАСУ викликає здивування та відволікає людські ресурси від розробки та виробництва озброєння", – зауважують у КБ "Луч".

Там також наголошують, що дії ДАСУ щодо вилучення ресурсів у підприємств ОПК суперечать державній політиці та призведуть до критичних наслідків.

Читайте також: Рада скасувала висновки Держаудитслужби про повернення прибутку оборонних підприємств

"ДП "ДержККБ "Луч" публічно звертається до Кабінету міністрів України та Верховної Ради ввести мораторій на проведення, зокрема Держаудитслужбою, перевірок підприємств ОПК до припинення воєнного стану на території України", – йдеться у повідомленні.

Від ТЕКСТІВ: Нагадаємо, що КБ "Луч" є єдиним в Україні виробником високоточної зброї і розробником ПТРК "Скіф", "Стугна-П", "Корсар", крилатих ракет "Нептун", зенітних ракет "Корал" тощо. Тоді як Держаудитслужба створює проблеми для оборонного сектору під час війни, до того ж дублює функції Рахункової палати, тож у разі її ліквідації як "зайвого" органа держава б нічого не втратила.

Читайте також: Обшуки в Укренерго: у чому підозрює компанію Офіс генпрокурора і до чого тут (знову) Держаудитслужба

КБ Луч ДАСУ оборонпром перевірки ракети

Знак гривні
Знак гривні