Тактика складних маневрів. Яким маршрутом летіли "шахеди" під час нічної атаки 6 жовтня (КАРТА)

У ніч на 6 жовтня 2023 року російські війська вкотре атакували Україну ударними БпЛА типу «Shahed». ТЕКСТИ позначили на карті приблизний рух дронів-камікадзе, відобразивши дані телеграм-каналу war_monitor.

Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, зафіксовано пуски 33 «шахедів» із мису Чауда (ТОТ Крим), які прямували кількома групами у напрямку південних, східних та центральних областей.

У Силах оборони півдня розповіли, що російські загарбники цією ночі використовували тактику складних маневрів, баражувальні боєприпаси кілька разів змінювали курс, вкотре йшли вздовж лінії державного кордону.

"11 дронів силами протиповітряної оборони знищено на півдні: 3 – Одещина, 8 – Миколаївщина. Під ударом опинилися прикордонна і припортова інфраструктура Подунав'я: пошкоджено зерносховище, зайнялись кілька вантажних автівок, пожежу оперативно ліквідовано. Люди не постраждали", – йдеться в повідомленні.

Загалом знищено 25 «Shahed-131/136», зокрема у межах Одеської, Миколаївської, Харківської, Дніпропетровської, Черкаської та Житомирської областей.

карта обстріл інфраструктури маршрут дронів інфографіка

Знак гривні
Знак гривні