Тактика складних маневрів. Яким маршрутом летіли "шахеди" під час нічної атаки 6 жовтня (КАРТА)

У ніч на 6 жовтня 2023 року російські війська вкотре атакували Україну ударними БпЛА типу «Shahed». ТЕКСТИ позначили на карті приблизний рух дронів-камікадзе, відобразивши дані телеграм-каналу war_monitor.

Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, зафіксовано пуски 33 «шахедів» із мису Чауда (ТОТ Крим), які прямували кількома групами у напрямку південних, східних та центральних областей.

У Силах оборони півдня розповіли, що російські загарбники цією ночі використовували тактику складних маневрів, баражувальні боєприпаси кілька разів змінювали курс, вкотре йшли вздовж лінії державного кордону.

6-10 (1)

"11 дронів силами протиповітряної оборони знищено на півдні: 3 – Одещина, 8 – Миколаївщина. Під ударом опинилися прикордонна і припортова інфраструктура Подунав'я: пошкоджено зерносховище, зайнялись кілька вантажних автівок, пожежу оперативно ліквідовано. Люди не постраждали", – йдеться в повідомленні.

Загалом знищено 25 «Shahed-131/136», зокрема у межах Одеської, Миколаївської, Харківської, Дніпропетровської, Черкаської та Житомирської областей.

карта обстріл інфраструктури маршрут дронів інфографіка

Знак гривні
Знак гривні