Обстріл Грози: росіяни вдарили по кафе, де відбувалися поминки, – Клименко

Російські війська сьогодні, 5 жовтня, ударили по кафе та магазину у селі Гроза Куп’янського району Харківської області. У кафе під час обстрілу відбувалися поминки.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передає РБК-Україна.

"Це був магазин, поряд кафе. У магазині були місцеві жителі, місцеві були і в кафе, де проходили поминки за місцевим односельцем. Загалом на території перебувало близько 60 осіб. 49 загинуло, серед них дівчинка 6 років", – розповів міністр в ефірі телемарафону.

За його словами, семеро людей отримали тяжкі поранення, зараз вони на операційних столах.

7fdb99feb408dabb

Фото: Володимир Зеленський/Телеграм

Клименко додав, що правоохоронцям уже вдалося ідентифікувати 29 загиблих, інші тіла направили до експертних закладів Харкова.

Міністр уточнив, що чим було завдано удару, поки що невідомо. Це могла бути ракета чи авіабомба, але тип встановлять експерти.

"Удар був настільки точним, а це невелике приміщення, щоб у нього так точно влучити. Тому є підозра (що навів хтось з місцевих – ред.) у СБУ та поліції. Ми можемо цей варіант перевірити обов'язково", – розповів глава МВС.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що росіяни вдарили по селу Гроза. Внаслідок атаки відомо про 49 загиблих. Розбір завалів триває.

Володимир Зеленський назвав сьогоднішню атаку росіян "показово жорстоким російським злочином" і "абсолютно свідомим терактом".

Президент наголосив, що російський терор потрібно зупинити.

"Цей і подібні теракти потрібні Росії тільки для одного: зробити свою геноцидну агресію новою нормою для всього світу", – додав він.

Зеленський нагадав, що зараз перебуває на саміті Європейської політичної спільноти, де обговорює з лідерами країн Європи посилення української ППО та армії.

Доповнено 6 жовтня о 10:00.

Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону, кількість жертв у селі Гроза зросла. Через ракетний удар росіян загинуло 52 людини. Серед загиблих – вдова і син військового, за яким були поминки після його перепоховання в рідному селі. 

Як заявив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко в ефірі "Радіо Свобода", російські війська могли завдати удар по кафе в селі Гроза в Харківській області, думаючи, що там будуть українські військові, – однак там були лише цивільні люди, переважно жінки.  

харківщина воєнні злочини рф обстріли росія терорист

Знак гривні
Знак гривні