Як рухалися "шахеди" і ракета під час нічної атаки 5 жовтня: приблизний маршрут (КАРТА)

У ніч на 5 жовтня 2023 року російські війська знову атакували Україну БпЛА типу Shahed. ТЕКСТИ зобразили орієнтовний маршрут "шахедів" і крилатої ракети на карті, візуалізувавши інформацію з телеграм-каналу war_monitor.

Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, росіяни атакували з південного напрямку (мис Чауда – ТОТ Крим). Усього зафіксовано пуски 29 ударних дронів, з них знищено – 24.

Здебільшого шахеди рухалися подалі від великих міст курсом на північ. Були спроби наблизитись у напрямку Кривого Рогу, великим потоком дрони рухались у напрямку Кропивницького.

У Миргороді Полтавської області під час повітряної тривоги прозвучав вибух. Як пишуть у моніторингових телеграм-каналах, місто було атаковане, ймовірно, ракетою типу "Іскандер-К".

Сили оборони півдня України повідомили, що з 24 знищених "Шахедів" 10 збито над Миколаївщиною, 9 – над Кіровоградщиною, 5 – над Одещиною.

Як повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, запущені 29 безпілотників росіяни розділили на 15 груп, дрони летіли парами.

"Можна уявити, що по одному-двох вони рухалися. Зокрема вони рухалися у бік Миколаївської області, Очакова, далі пішли на північ. Ну і біля Кропивницького крутилися і власне знищувалися протиповітряною обороною по цьому напрямку", – цитує Ігната Цензор.

Читайте також: У вересні Росія застосувала для атак по Україні рекордну кількість "шахедів"

інфографіка маршрут дронів обстріли карта

Знак гривні
Знак гривні