Україна отримає австралійські антидронові системи Slinger: що вміє "вбивця безпілотників"

Австралійська компанія Electro Optic Systems (EOS) підготувала першу партію антидронових систем Slinger для України.

Про це повідомляє Defence-Blog з посиланням на слова глави компанії EOS Метта Джонса для каналу ABC News.

Джонс зазначив, що до кінця року в рамках пакета військової допомоги США очікується постачання в Україну десяти комплексів Slinger.

Ці системи нещодавно тестував посол України в Австралії Василь Мірошниченко.

"Ми спостерігаємо масове поширення загрози безпілотників в Україні, – сказав голова EOS Метт Джонс. – Проблема полягає в тому, що системи, які зараз використовуються для боротьби з дронами, занадто дорогі, щоб знищити безпілотник вартістю $10 000 або навіть $1 000".

Канал ABC, з яким говорив Джонс, називає Slinger "вбивцею безпілотників" і пише, що система може збивати дрони за ціною від $155 до $1,550 за одне зіткнення.

Що відомо про Slinger

Slinger – це австралійська система боротьби з безпілотниками, розроблена для протидії сучасним і новим загрозам на основі уроків, здобутих у війні Росії в Україні.

SLINGER

Фото: EOS

Система містить радар, 30-мм гармату зі спеціально розробленими боєприпасами, а також власну технологію стабілізації та наведення EOS для боротьби з безпілотниками.

Система здатна відстежувати й знищувати рухомі дрони на відстані понад 800 метрів, а унікальні боєприпаси роблять її придатною для використання в умовах міської забудови.

Slinger може використовувати програмовані осколково-фугасні боєприпаси з радіочастотним наближенням, що дає змогу системі вражати невеликі дрони.

Згідно із заявами виробника, комплекс може точно вражати малі БПЛА одним пострілом. Водночас вона може збивати інші повітряні цілі, такі як гелікоптери.

Маса системи близько 400 кг, що дозволяє встановлювати її на більшість колісного автотранспорту як цивільного, так і військового призначення.

За інформацією порталу Мілітарний, компанія EOS має передати Україна 160-х систем Slinger, які будуть використовувати мобільні підрозділи протиповітряної оборони.

Для установки на бронетранспортери М113 українська влада замовила 110 цих систем, ще 50 замовила приватна компанія “Практика”. Вона планує встановити ці модулі на свої бронемашини.

ППО війна технології війна дронів антидрони

Знак гривні
Знак гривні