"Надзвичайно щільний обстріл". Приблизний маршрут ракет і "шахедів" під час атаки Одеси вночі 25 вересня

У ніч на 25 вересня російські війська атакували Одесу, застосувавши різні види озброєння. ТЕКСТИ нанесли на карту приблизний маршрут ракет і "шахедів", візуалізувавши інформацію з телеграм-каналу War_monitor.

Як повідомила керівниця об’єднаного пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк, під час атаки Одеси, що тривала 1,5 години й характеризувалася надзвичайною щільністю, ворог застосував 19 ударних дронів та 12 ракет різного типу.

Вона додала, що при цьому ракети використовували дуже складну траєкторію руху, весь час маневрували та заходили з різних напрямків, намагаючись виснажити українську систему ППО.

«Одещина, як і взагалі південні регіони, опинилася під масованою і комплексною атакою. 19 дронів ударного типу, типу Shahed-131/136, були спрямовані по регіону, всі 19 були знищені. Поруч з ними паралельно фактично ворог запускав і ракети морського базування типу «Калібр». При цьому на бойовому чергуванні в Чорному морі знаходився надводний ракетоносій, споряджений 8 ракетами, а випущено було 12. Тобто додатково з Новоросійської бухти був застосований підводний човен фактично без виведення з бухти, який додав ще 4 ракет», – цитує Гуменюк Укрінформ.

Гуменюк повідомила, що ворог також використав дві ракети «Онікс», які були випущені з тимчасово окупованого Криму, застосувавши ракетний комплекс «Бастіон». За її словами, це – надзвукові протикорабельні ракети, які вкрай складно збити.

За словами речниці, атака була спрямована на узбережжя, на припортову і зернову інфраструктуру.

Як повідомив глава Одеської ОВА Олег Кіпер, російська ракета знищила склад, де зберігалося зерно. Двоє людей, що працювали у приміщенні, загинули.

Крім влучання в зерносховище, росіяни також ударили «Калібром» по будівлі морського вокзалу.

маршрут ракет обстріли міст маршрут дронів одеса карта атак РФ

Знак гривні
Знак гривні