Новий пакет допомоги, спільне виробництво зброї: що привіз Зеленський зі США

Президент Володимир Зеленський заявив, що за підсумками візиту до США має низку вагомих результатів, серед яких домовленість спільно виготовляти озброєння, зокрема, системи ППО.

"Дуже важливий візит у Вашингтон був, дуже вагомі результати.

Зустріч із президентом Байденом, із його командою. Є новий оборонний пакет: ППО, артилерія, снаряди, інженерні засоби.

І довгострокова домовленість – будемо разом працювати, аби спільно з Америкою Україна виробляла необхідну зброю.

Це новий рівень нашої єдності! Копродукція в «оборонці» зі Сполученими Штатами – це історична річ. Нова промислова база, нові робочі місця – для обох наших народів. Україна зможе виробляти, зокрема, ППО", – сказав президент.

4f4c80e3c47837b096f8454bc8c27a70_1695335138_extra_large

Фото: ОП

За словами Зеленського, Україна готується створити нову оборонну екосистему разом зі Сполученими Штатами, щоб виробляти зброю.

Він також розповів, що глава Мінстратегпрому Олександр Камишін підписав угоди про співпрацю з трьома ключовими асоціаціями. До роботи в Україні залучають понад 2 тисячі американських оборонних компаній.

Також сторони підписали меморандум про енергетичну співпрацю.

Новий пакет військової допомоги

На зустрічі Джо Байдена із Володимиром Зеленським під час його візиту Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги Україні вартістю 325 мільйонів доларів.

Як повідомляє сайт Міноборони США, новий пакет містить:

Крім того, під час візиту Володимира Зеленського до США Джо Байден заявив, що перші американські танки "Абрамс" будуть доставлені в Україну вже наступного тижня.

україна-сша зеленський військова допомога байден

Знак гривні
Знак гривні