"Суперсила". У США розпочався прокат фільму Шона Пенна про Україну: як його сприйняли американці (ФОТО, ВІДЕО)

18 вересня в американський прокат вийшов документальний фільм про війну в Україні "Суперсила", який зняв голлівудський актор і режисер Шон Пенн. Переглянути стрічку можна в мережі "Paramount+".

Про це повідомляє Голос Америки.

Видання зазначає, що передпоказ фільму відбувся у Вашингтоні 14 вересня за участі самого Пенна, а також почесної спікерки Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі, конгресмена Еріка Суолвелла та посолки України у США Оксани Маркарової, та інших відомих американських журналістів та діячів.

01000000-0aff-0242-26ce-08dbb957c84a_cx0_cy6_cw100_w1023_r1_s

Українська акторка Ольга Коротяєва, Шон Пенн, Ненсі Пелосі, Оксана Маркарова, посолка Норвегії Аннікен Крутнес та генеральний директор Motion Picture Association Чарльз Ривкін, на передпоказі фільму Superpower. Фото: Шеннон Фінні/Getty Images для Paramount+

Під час свого виступу на передпоказі Шон Пенн кілька разів закликав Білий дім більш рішуче підтримувати Україну озброєнням, заявивши, що американським посадовцям треба "покинути політику обережності".

"Якщо у нас недостатньо для підтримки наших запасів [озброєнь], то президент має ввести в дію закон про оборонне виробництво від імені українців і постачати їм усе просто зараз", – сказав Пенн у своїй промові.

01000000-0aff-0242-e1ac-08dbb957a161_cx0_cy6_cw100_w1023_r1_s

Глядачі під час передпоказу фільму Пенна. Фото: Шеннон Фінні/Getty Images для Paramount+

У фільмі з оригінальною англійською назвою Superpower Пенн документує перший етап російського вторгнення.

Згідно з оригінальним задумом, фільм мав показати шлях українського президента Володимира Зеленського від коміка до президента країни. Натомість "Суперсила" стала документальним підтвердженням сили українського народу перед лицем російської навали, пишуть критики.

Видання кінокритики "Rotten Tomatoes" зазначає: "Коли Пенна привели в бункер у невідомому місці президентського палацу, російське вторгнення вже почалося. Пенн спілкувався з президентом Зеленським під час того, як у місті лунали вибухи. Він став ненавмисним першим свідком цієї історичної боротьби "Давида проти Голіафа".

Крізь моменти легковажності, натхнення та розповідей з місця подій стає зрозуміло, що суперсила України полягає в силі її лідера, її народу та, зрештою, її серця".

пенн україна-сша війна культура документальне кіно

Знак гривні
Знак гривні