Удар по ракетному комплексу РФ біля Євпаторії: що кажуть у ЗСУ

У Збройних силах України підтвердили удар по місцю розташування російського ракетного комплексу «земля-повітря» поблизу Євпаторії в окупованому Криму вранці 14 вересня.

Повідомлення про це опублікував Центр стратегічних комунікацій ЗСУ. Подробиць там не навели.

Раніше джерела в Службі безпеки України повідомили низці українських ЗМІ, що в ході «унікальної спецоперації» 14 вересня біля Євпаторії був знищений російський комплекс ППО «Тріумф» вартістю 1,2 мільярда доларів.

«По цілі ефективно відпрацювали безпілотники й ракети «Нептун». Спочатку безпілотники СБУ вразили «очі» комплексу – радари та антени. А після виведення з ладу радіолокаційних станцій, підрозділи ВМС двома крилатими ракетами «Нептун» вдарили по пускових комплексах С300/400 «Тріумф», – розповіло Радіо Свобода джерело в СБУ.

У спецслужбі анонсували «нові сюрпризи» для російських сил в окупованому Криму.

Офіційно СБУ сьогоднішні вибухи не коментувало. Водночас керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що всі об’єкти, по яких завдаються удари в окупованому Криму та які дотичні до агресії Росії й забезпечення її військового потенціалу, для України вважаються законними цілями.

Раніше повідомлялося, що у тимчасово окупованому Криму 23 серпня було знищено російську зенітно-ракетну систему великого та середнього радіуса дії С-400 "Тріумф". Була ліквідована як сама установка, так і встановлені на ній ракети та особовий склад, що був поруч.

втрати ворога с-400 деокупація криму бавовна

Знак гривні
Знак гривні