Росія перекинула в Україну частину нової армії раніше, ніж планувала – розвідка Британії

Російське командування перекинуло в Україну частини нової 25-ї загальновійськової армії, яку планувало розгорнути тільки у грудні 2023.

Про це у свіжому звіті зазначають аналітики розвідки Великої Британії.

"Підрозділи нової 25-ї загальновійськової армії Росії, найімовірніше, вперше були розгорнуті на території України. Це з'єднання, ймовірно, зосереджене в Луганській області на північному сході країни", – йдеться у повідомленні.

Аналітики британської розвідки зазначають, що ще у серпні 2023-го в оголошеннях про набір до 25 загальновійськової армії стверджувалось, що її буде розгорнуто в Україні тільки з грудня 2023 року.

"Цілком ймовірно, що підрозділи були кинуті в бій на ранній стадії частково тому, що Росія продовжує боротися з надмірно розтягнутими силами на фронті, а Україна продовжує контрнаступ на трьох різних напрямках.

Однак є також реальна можливість того, що Росія спробує використати частини 25-ї загальновійськової армії для відновлення незалучених резервних сил на театрі бойових дій, щоб надати командирам більшої оперативної гнучкості", – йдеться у звіті.

Читайте також: "Емоційно я готовий до тривалої війни". Як змінилася риторика Зеленського щодо швидкої перемоги

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни у свіжому звіті повідомили, що в інформаційному просторі РФ знову обговорюють можливу масштабну мобілізацію сотень тисяч осіб з числа як резервістів, так і контрактників.

Читайте також: Понад 20 тис. строковиків, які відслужили свої терміни, просять Зеленського про "дембель"

втрати ворога армія РФ мобілізація РФ

Знак гривні
Знак гривні