"Мета Путіна – знищення України". Резніков звернувся до Заходу на сторінках The Guardian: головні меседжі

У статті для The Guardian ексміністр оборони Олексій Резніков закликає об'єднатися проти Росії, "щоб врятувати цей світ від катастрофи третьої світової війни".

Олексій Резніков попередив своїх західних колег, що переговори з Москвою не принесуть миру, і що Путін, як і раніше, сповнений рішучості повністю знищити Україну і "асимілювати" її громадян у Російській Федерації.

У статті для Guardian Резніков пише, що будь-яка "угода" з Кремлем не покладе край конфлікту. "Росія вимагає визнання окупованих територій України своєю територією в обмін на припинення війни.

Однак, очевидно, що це робиться лише з однією метою – виграти час, перегрупуватися і "остаточно розв'язати українське питання", використовуючи нові ресурси. Росія не визнає існування України та українського народу", – пише він.

reznikov

Фото Liga.net

Резніков порівняв заклики до України піти на територіальні поступки з міжнародними вимогами в 1938 році до Чехословаччини передати Судетську область нацистській Німеччині. Передача відбулася за вказівкою Великої Британії та Франції.

"Ми знаємо з історії, що це не зупинило Гітлера. Незабаром Третій Рейх отримав повний контроль над тим, що залишилося від Чехословаччини, включаючи її військовий арсенал. Дії Путіна відбуваються за схожим сценарієм", – пише він.

Резніков застерігає, що якщо дозволити Росії отримати українські ресурси, це лише збільшить амбіції Кремля і призведе до нової великої війни на сході Європи, в яку неминуче буде втягнуто НАТО.

Мета цивілізованого світу – зупинити Росію, наголошує Резніков.

"Ви повинні усвідомити, що несете відповідальність за все майбутнє людства; саме тому життєво важливо, щоб ви діяли рішуче.

Росія та її партнери кинули виклик не лише незалежності та суверенітету однієї європейської країни, але й усьому світовому порядку. Чи зможе цивілізований світ запобігти третій світовій війні, буде залежати від його реакції на дії Росії і від того, як закінчиться війна в Україні", – пише Резніков.

Ексміністр оборони України вважає, що ядерна загроза Росії може бути вирішена завдяки рішучості Заходу.

"Поки триває війна, слід якнайшвидше розробити і затвердити міжнародну стратегію мінімізації ризиків застосування російської ядерної зброї та поширення російських ядерних технологій в інші країни. Вона має містити компоненти військової стратегії й санкцій як механізмів тиску, а також майбутню архітектуру міжнародних договорів щодо російської ядерної зброї", – пише Резніков.

Він також наголошує, що російські воєнні злочинці мають постати перед правосуддям. "Чим швидше буде створено міжнародний трибунал щодо злочинів Росії в Україні, тим швидше закінчиться ця війна", – зазначає він.

Власний «рецепт перемоги» України зрозумілий, каже Резніков. Він передбачає відновлення територіальної цілісності України, виведення російських військ, покарання воєнних злочинців, репарації, внесення змін до міжнародного права, які унеможливлять подібні агресії в майбутньому, та участь України в архітектурі міжнародної безпеки.

Насамкінець Резніков закликав дружніх міністрів оборони продовжувати військову підтримку України: «Я закликаю до єдності, хоробрості та консолідованих дій. Це єдиний спосіб для нас врятувати цей світ від катастрофи третьої світової війни».

Він також попросив західних партнерів підтримувати його наступника Рустема Умєрова – "компетентну і професійну людину, що здатна продовжити розпочаті нами ініціативи".

партнери України резніков міноборони

Знак гривні
Знак гривні