Шукають нову тактику. Росіяни вперше запустили "Калібри" з Азовського моря

Російські військові намагаються знайти нову тактику для ударів по Україні, щоб обходити наші системи ПРО – цієї ночі загарбники вперше запустили ракети “Калібр” з Азовського моря.

Про це повідомили речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк та речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону в п’ятницю, 25 серпня.

Про це пише Новинарня з посиланням на РБК.

Гуменюк зазначила, що вночі було дві хвилі атаки росіян на південні області, зокрема, на Одеську область із метою знищення портової інфраструктури.

Спершу окупанти використовували тактичну авіацію – випустили дві ракети Х-35 з винищувачів Су-35 в напрямку одного з портів Одеської області. При цьому наші сили ППО знищили ракети.

Через кілька годин після цього загарбники атакували Одеську область двома “Калібрами” з ракетоносія у Азовському морі. Їх також знищили наші військові.

Гуменюк зазначила, що така атака свідчить про те, що росіяни намагаються знайти нову тактику і напрямки для того, щоб ракети обходили наші системи ППО. Вона додала, що внаслідок акуратної роботи української ППО постраждалих та пошкоджень немає.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат додав, що окупанти застосували тактичну авіацію як по лінії розмежування, так і по південних областях.

За його словами, дві керовані авіаційні ракети спершу прямували в бік Миколаївської області, а потім повернули на Одеську.

Він зазначив, що під такою авіаційною активністю був також прихований пуск ракет “Калібр” з Азовського моря.

“Ці ракети теж попрямували у бік південних областей. І, як не дивно, один “Шахед” цього разу був випущений з району Приморськ-Ахтарськ”, – сказав він.

При цьому він зазначив, що не варто акцентувати увагу на запуску “Калібрів” з Азовського моря, оскільки для загарбників не має значення, звідки запускати цей тип зброї.

Нагадаємо, у ніч на 25 серпня українські сили ППО збили всі російські цілі - серед них було чотири крилатих ракети і один безпілотник "Шахед".

армія РФ війна на виснаження

Знак гривні
Знак гривні