Підземне виробництво. У СБУ розкрили деталі виготовлення надводних дронів і операцій у Чорному морі

Морські надводні дрони, які успішно атакували Керченський міст, а також російський десантний корабель «Оленегорський горняк» і танкер «SIG», є власною технічною розробкою СБУ.

Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Малюк в ексклюзивному коментарі CNN

За його словами, до цієї розробки не мають стосунку жодні приватні компанії. Малюк розповів, що над розробкою цих дронів і їх виготовленням працює колектив СБУ, якому допомагають цивільні інженери та айтівці.

230815143627-01-ukraine-sbu-bridge-drone-strike

За словами голови СБУ, безпілотники SeaBaby є результатом багатомісячних розробок, які розпочалися одразу після повномасштабного вторгнення РФ. Фото: СБУ для CNN

«Виготовлення наших дронів здійснюється на одному з підземних виробництв на території України. Сьогодні в процесі розробки і реалізації в нас дуже багато різних цікавих операцій, зокрема в акваторії Чорного моря. Обіцяю вам, це буде сюрпризом, особливо для наших ворогів»», – сказав Малюк.

Розповідаючи більш детально про спецоперації, голова СБУ відзначив, що Служба безпеки була автором відповідних оперативних задумів і потім реалізувала їх разом із Військово-морськими силами ЗСУ.

Голова СБУ додав, що морські дрони, які пошкодили Керченський міст у липні 2023 року, за ініціативою особового складу були названі SeaBaby, тобто «Морський малюк». Вони обладнані бойовою частиною 850 кг.

Для враження десантного корабля «Оленегорський горняк» і танкера «SIG» було використано два окремі надводні дрони, в кожному з яких було по 450 кілограмів бойової частини.

уражені кораблі рф сбу морські дрони спецоперації

Знак гривні
Знак гривні