Україна залучила резерви для прориву на півдні – WР

Сили оборони України залучили у контрнаступі резерви 10-го армійського корпусу, щоб досягти просування в районі Роботиного на Запоріжжі.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє The Washington Post.

Видання зазначає, що цього тижня на південному сході точилися інтенсивні бої, адже Україна продовжує масштабну кампанію з відвоювання території за допомогою нових військ, підготовлених і оснащених на Заході, але поки що немає жодних ознак серйозного прориву.

WP пише, що головна оборонна лінія Росії – фаланга окопів, розтяжок, протипіхотних і протитанкових мін – залишається попереду українських військ, які прагнуть просунутися на південь і перерізати російський сухопутний міст до Криму, що є ключовим маршрутом військового постачання.

364771888_632839375695811_438373116372163531_n

Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Українські війська почали поступово просуватися до цієї лінії, змінивши підхід, який передбачав невеликі піші переміщення військ, на більш потужний приплив сил з резервів 10-го українського корпусу з використанням танків і бронетехніки.

"Це монотонна важка робота, повз сотні й тисячі мінних полів", – цитує видання українського військового, що говорив на умовах анонімності. "Ми шукаємо вразливі місця ворога і просуваємося вперед – крок за кроком".

Запеклі бої тривають навколо села Роботине – території, яку раніше утримували російські війська і яка міститься менш ніж за 2,5 км від головної оборонної лінії окупантів, – зазначається у матеріалі.

"Цей останній тиждень боїв був важливим, тому що вони [українці] вирішили залучити свій другий ешелон сил більшою мірою", – сказав Роб Лі, військовий аналітик Інституту досліджень зовнішньої політики, який щойно повернувся з фронту в Україні.

"Поки що не зрозуміло, чи зазнала Росія достатніх втрат, щоб створити умови для прориву. Наразі ми чекаємо і спостерігаємо", – відзначив Лі.

За словами українського військового чиновника, зараз відбувається повільне, але поступове просування вперед, якому заважає погода, що грає на руку окупантам.

"Погодні умови ідеальні для російських військ, які використовують безпілотники для наведення на нашу артилерію", – пояснив він.

резерви оборона окупантів контрнаступ зсу деокупація півдня

Знак гривні
Знак гривні