Зібрати на "швидкі" для України. Нідерландець біжить марафон з Амстердама до Києва (ФОТО)

Ультрамарафонець з Нідерландів біжить з Амстердама до Києва, щоб зібрати кошти на благодійність і продемонструвати, наскільки близько до Західної Європи міститься зона бойових дій в Україні.

Боас Крагтвейк стартував 22 липня і планує подолати 2 500 км, пробігаючи по 50 км щодня протягом 50 днів. Його мета – зібрати кошти на купівлю машин швидкої допомоги, які голландська благодійна організація Zeilen van Vrijheid ("Вітрила свободи") доставить в Україну.

"Пробігши від Амстердама до України, ми можемо показати, наскільки ця війна насправді близька, і, сподіваюся, привернути увагу людей і зібрати багато грошей", – сказав 28-річний Крагтвейк в інтерв'ю Reuters перед початком своєї подорожі.

4XDUSZYLQFJZNP6BQC47QUWIAA

Боас Крагтвейк. Фото: Reuters/Piroschka van de Wouw

Крагтвейк пробігає від 40 до 60 км на день, залежно від відстані між містами. Його супроводжують менеджер і фотограф в автофургоні.

Наразі – після 10 днів і близько 500 км пробігу – Крагтвейк зібрав 22 000 євро через свою сторінку Ultra4Ukraine GoFundMe, що майже достатньо для однієї карети швидкої допомоги, яка коштує 30 000 євро.

Рухаючись на схід, Крагтвейк пройде через Берлін та Варшаву і сподівається досягти Києва у вересні.

благодійність допомога Україні україна-нідерланди швидкі

Знак гривні
Знак гривні