Екзотична модернізація: українські техніки встановили гармату на трофейну бронемашину (ФОТО)

Українські фахівці модернізували броньовану спеціальну машину, встановивши на неї башту від БРМ-1К.

На опублікованому у соцмережах фото показали трофейну російську командно-штабну машину Р-149БМР «Кушетка-Б», що була створена на шасі бронетранспортера БТР-80.

Ця машина має протикульове та протиуламкове бронювання, проте не оснащена зброєю, інформує Мілітарний.

Українські фахівці встановили на машину башту від БРМ-1К, що озброєна 73-мм гарматою 2А28 «Гром» та 7,62-мм кулеметом ПКТ.

До боєкомплекту 73-мм гармати входять два типи боєприпасів: бронебійні ПГ-15В та уламково-фугасні ОГ-15В. Дальність прямого пострілу гармати становить 750 метрів.

photo_2023-07-28_11-11-31-e1690533215882

Фото: "Тиск".

Зараз, за словами першоджерела фото, готову до бою бронемашину використовує один з окремих батальйонів територіальної оборони.

"Схоже, що з башти новоствореної “ерзац-колісної БМП” демонтували усе стандартне розвідувальне обладнання, в тому числі радіолокаційну станцію та далекомір.

Достовірно невідомо, звідки була запозичена башта розвідувальної машини для такої екзотичної модернізації. Проте в Україні вже певний час є тренд на переобладнання БРМ-1К із заміною оригінальної башти на аналоги, зняті зі зламаних десантних машин, таких як БМД-2 та САУ “Нона-С“.

Таке рішення з монтажем башт спричинене актуальністю їхнього озброєння: 30-мм автоматична гармата у БМД-2 або ж 120-мм міномет у “Нони” значно цінніші за те, що стоїть на оригінальних БРМ-1", – пише мілітарний портал.

модернізація трофейна техніка українські винаходи

Знак гривні
Знак гривні