Атака на Одесу та Миколаїв: росіяни продовжують обстрілювати портову інфраструктуру

Російські окупанти запустили по Одесі та Миколаєву 38 ракет і дронів-камікадзе під час масованої атаки в ніч проти 20 липня.

Про це повідомили у командуванні Повітряних сил.

Зазначається, що загалом російські війська випустили 38 боєприпасів: 19 крилатих ракет та 19 дронів-камікадзе:

ПС ЗСУ у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони України знищили 18 повітряних цілей:

Як повідомила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк, атаки росіян були сплановані, зокрема з акцентом на портову інфраструктуру.

Вона наголосила, що цієї ночі "знову була застосована масована змішана ракетно-дронова атака по південних регіонах. Є влучання і на Миколаївщині, і на Одещині, і в Одеській області. В Одесі є інформація щонайменше про чотирьох постраждалих, яким надано медичну допомогу".

За інформацією Гуменюк, у середмісті Одеси зруйнована адмінбудівля.

За словами мера Одеси Геннадія Труханова, внаслідок атаки росіян у центрі міста пошкоджено кілька будівель, зокрема ясла, дитячий садок.

Рятувальники дістали з-під завалів зруйнованої будівлі в Одесі людину, наразі внаслідок ворожої атаки постраждалих четверо, поінформував речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

photo_2023-07-20_06-29-42 (2)

Наслідки атаки на Миколаїв

Як повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, загалом на Миколаївщині унаслідок ракетного удару постраждали 19 осіб. По медичну допомогу звернулися вісім осіб – госпіталізовано двох, серед них дитина.

Кім повідомив, що внаслідок влучання зруйновано кілька поверхів триповерхового будинку і виникла пожежа площею 450 кв. м, яку пожежники ліквідували о 07:45. Триває розбір завалів. Пошкоджено сусідні багатоповерхові будинки.

За словами мера Миколаєва Олександра Сєнкевича, пошкоджено щонайменше п'ять багатоповерхівок в одному районі міста і близько 15 гаражів з будинками – в іншому.

Доповнено о 10:40.

Як розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, російські ракети "Онікс" летять на висоті 10-15 м над водою, тому їх складно виявляти та збивати.

«Ракети «Онікс» у Сил оборони України наразі немає можливості збивати. Це ракети наземного базування, які противник застосовує по прибережній зоні уже не вперше. Взагалі ця ракета призначена для знищення плавзасобів. Летить вона на швидкості понад 3000 км на годину. При заході на ціль ракета може летіти на висоті 10-15 м над водою, щоб знищити корабель і відповідно це ускладнює її виявлення і збиття.

З такими ракетами важко боротися, саме тому це ускладнює роботу ППО. Але впливати на їх роботу можна, зрештою тими ж засобами радіоелектронної боротьби. Не всі ці ракети долітають до цілі, але частина долітає», — пояснив Юрій Ігнат у коментарі Громадському радіо.

південь України обстріли міст порти повітряний терор рф

Знак гривні
Знак гривні