На оборонному заводі на Кіровоградщині спіймали агента-"консерву" ФСБ (ФОТО)

Під час оперативних дій у Кіровоградській області контррозвідка Служби безпеки затримала агента ФСБ, повідомляє пресслужба СБУ.

Завербований Росією агент отримав завдання влаштуватися до місцевої оборонної компанії та збирати секретну інформацію щодо ремонту військової техніки ЗСУ.

Фігуранту вдалося домогтися призначення на посаду завгоспа декілька тижнів тому. Він майже одразу почав збирати розвіддані для росіян. Зокрема, агент намагався встановити точну кількість та види іноземного озброєння, що ремонтували на базі української оборонної компанії.

1879618213e5f3e66bd5fabc5843dab1.jpeg

Фото: СБУ

За даними слідства, російським агентом виявився місцевий житель, якого ФСБ завербувала задовго до початку повномасштабного вторгнення РФ. Раніше він довго жив у Росії і працював там на різних підприємствах. Згодом його перевели в «режим очікування» і відправили в Україну, де «активували» після початку повномасштабного вторгнення.

У разі успішного виконання завдань російська спецслужба «гарантувала» йому своє сприяння у виїзді до РФ і отриманні громадянства країни-агресора.

f44685f0682e314a8f877a4c5515d7dd.jpeg

Фото: СБУ

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), йому загрожує довічне ув’язнення.

сбу контррозвідка агенти фсб ремонт техніки

Знак гривні
Знак гривні