Росія вдосконалила тактику, яка уповільнює контрнаступ України, – розвідка Британії

Протягом останніх тижнів Росія визначила пріоритети та вдосконалила тактику, спрямовану на уповільнення українських бронетанкових контрнаступальних операцій на півдні України.

Про це йдеться у свіжому розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Як зазначили у відомстві, в основі цієї тактики лежить інтенсивне використання російськими військами протитанкових мін.

На деяких ділянках щільність мінних полів вказує на те, що окупаційні війська використали набагато більше мін, ніж передбачено військовою доктриною РФ.

Сповільнивши просування українських військ, Росія спробувала завдати удару по українській бронетехніці за допомогою ударних безпілотників, бойових вертольотів та артилерії, зазначають у розвідці Британії.

"Хоча Росія досягла певного успіху в цьому підході на ранніх стадіях українського контрнаступу, її сили продовжують страждати від ключових недоліків, особливо від перевантаженості підрозділів і нестачі артилерійських боєприпасів", – йдеться в огляді.

Читайте також: Як снайпери допомагають здійснювати прориви тотально замінованої оборони окупантів

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю The Washington Post (читайте тут), заявив, що для того, щоб контрнаступ ЗСУ просувався швидше, українському війську потрібно більше зброї. Залужний сказав, що його дратує, коли він чує, що контрнаступ почався повільніше, ніж очікувалося, адже кожен визволений метр української землі "дається кров'ю".

контрнаступ зсу тактика рф оборона окупантів міни

Знак гривні
Знак гривні