Як Іран допомагає роcіянам стріляти китайськими 152-мм снарядами (ФОТО)

Російське окупаційне військо використовує на полі бою в Україні снаряди китайського виробництва.

Такий висновок робить Defense Express на основі аналізу фото, нещодавно опублікованого у соцмережах.

На світлині зафіксований 152-мм уламково-фугасні снаряди Type 66 китайського виробництва, які російські війська вистрілювали зі своїх гаубиць Д-20.

15d649bd78abcec2.webp

152-мм снаряд китайського виробництва та заряд іранського виробництва, помічені в армії РФ. Фото: Clash Report

Видання зауважує, що китайський 152-мм боєприпас "засвітився" на фото разом з іранським зарядом, що вже натякає на те, за якою схемою китайські боєприпаси могли потрапити у руки окупантів. Водночас коробка для боєприпасів (на фото нижче), яка також була помічена на фото, тільки підтверджує це припущення, бо вона – іранського походження, якщо звернути увагу на маркування.

Як розповідають у Clash Report, судячи з усього, свого часу китайські 152-мм снаряди були поставлені в Іран, де тривалий час зберігалися, а потім були оснащені новішими зарядами іранського виробництва і відправлені у РФ – це, зокрема, пояснює те, чому на фото заряд виглядає значно "свіжішим".

"Актуальним в цій історії залишається питання, а чи знав Китай про таку "оборудку" – хоча щонайменше тут можна припустити, що вона обійшлася не без "мовчазної згоди" китайців, які з початку повномасштабного вторгнення тим чи іншим способом допомагають РФ у військовому плані.

Загалом якщо говорити про боєприпаси, то нещодавно у західних ЗМІ випливла інформація, що у 2022 році РФ отримала від китайської державної компанії Poly Technologies десятки тонн бездимного пороху для Барнаульського патронного заводу, якого могло б вистачити для виробництва як мінімум 80 млн боєприпасів для гвинтівок та автоматів", – пише DE.

Видання застерігає, що передача боєприпасів РФ таким способом – через Іран – може стати цілком "робочою" схемою.

росія-іран росія-китай боєприпаси союзники рф

Знак гривні
Знак гривні