"Росія – наче дикий звір". Дуда назвав три причини, чому не можна дозволити РФ виграти війну

Президент Польщі в інтерв'ю Еспресо порівняв Росію з диким звіром і назвав причини, чому не можна дозволити РФ виграти війну проти України.

По-перше, тому що героїзм українського народу, героїзм захисників України заслуговує на найвищу повагу і підтримку. Це передовсім.

Друге – для мене природно, що народ, який таким чином захищається від наступу армії, яка в рази більша і краще оснащена, просто необхідно підтримувати. Тим більше, що ми прекрасно знаємо, що справедливою ця війна може бути тільки в одному випадку – справедливість є на боці тих, хто захищає свою свободу, свою незалежність, свою домівку та свою країну. Ми прекрасно знаємо, хто тут бандит, агресор і нападник, а хто жертва, що захищається.

По-третє, не можна дозволити Росії перемогти, бо вона продовжуватиме наступати. Це буде підтримкою її імперіалізму. Вона, наче дикий звір, який з'їсть людину. Якщо дикий звір пожирає людину, то зазвичай кажуть, що його треба просто вистежити й застрелити, бо він звик їсти людське м'ясо. Так само і з Росією. Якщо Росія з'їсть Україну, навіть частково, то вона кинеться на решту України, як тільки оговтається. А потім накинеться на інші країни: на Польщу, на країни Балтії, на країни колишньої сфери впливів Радянського Союзу.

Читайте також: Анджей Дуда: "Путін ще не програв війни. Якщо допомога не продовжиться, Україна не зможе себе захистити"

Можливо, Захід цього не розуміє, але ми це прекрасно знаємо. Це обов'язкова умова успішного і справедливого завершення цієї війни. Яким воно має бути? Щонайменше таким, щоб відновити верховенство міжнародного права. Міжнародне право буде відновлене тоді, коли Росія буде витіснена з усіх окупованих земель України. Тобто, коли Україна відновить повний контроль над міжнародно визнаними українськими територіями.

53c6aa4f96d7faa29fb3cc716e7f1fef_1680693264_extra_large.jpeg

Дуда і Зеленський під час візиту президента України до Польщі 5 квітня 2023 року. Фото: president.gov.ua

Інше питання – це компенсація, яка має бути виплачена Україні за всі понесені нею втрати. І тут немає жодних сумнівів. На щастя, ніхто серйозний на міжнародній арені не сумнівається, що ця компенсація повинна бути виплачена Росією. Чим швидше ці гроші, отримані від Росії, наприклад, через використання заморожених російських капіталів у світі, будуть використані для відновлення України, для відновлення усієї тієї інфраструктури, яка була зруйнована, і для відшкодування тим, хто зазнав втрат, тим швидше буде відновлена справедливість і тим швидше ми повернемося до нормального світу.

Щодо країн, які пропонують Україні поступитися територіями... я пропоную їм віддати свої території. У чому проблема? Якщо вони готові з такою легкістю віддавати території, то вперед! Нехай віддають свої. Нехай Україна отримає назад Донецьк, Луганськ і Крим, а хтось натомість нехай віддасть шматок своєї території. У чому проблема? Я думаю, що Росія буде щаслива, якщо отримає якийсь такий гарний шматок, скажімо, Середземного узбережжя.

дуда україна-польща союзники україни протидія рф

Знак гривні
Знак гривні