Яким буде перебіг війни у найближчі 2–3 місяці: оцінка ГУР

Активні бойові дії на фронті будуть продовжуватися найближчим часом. У середині літа буде проведена оцінка спроможностей Російської Федерації.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

"У найближчі 2-3 місяці будуть активні бойові дії. Як наступального, так і оборонного характеру, тому що наша стратегічна мета і ціль – це звільнення всіх наших територій", – сказав він.

За його словами, росіяни будуть намагатися все ж таки виконати ті завдання, "щоб сказати, чи закінчили вони свою "спеціальну військову операцію", чи не закінчили".

"Тим не менш, ми будемо орієнтуватися на середину літа – чи вдасться противнику виконати свої плани з модернізації, з перегрупування, з формування нових з'єднань, частин, як у них відбудеться реформування", – пояснив Скібіцький.

Він нагадав, що російське командування вже офіційно заявили про реформування, відновлення Ленінградського та Московського військових округів. "Після цього можна буде і робити оцінку спроможностей Російської федерації, і прогнозувати можливий характер дій Росії уже на осінньо-зимову кампанію", – додав заступник начальника ГУР Міноборони.

Оцінюючи інтенсивність повітряного терору РФ у найближчі місяці, Скібіцький сказав, що "агресор все-таки намагатиметься підтримувати частоту ударів – методично, день за днем, вражати наші об'єкти й тримати наше населення в такій напрузі".

За його словами, насамперед під прицілом окупантів об'єкти критичної інфраструктури, які впливають як з військової точки зору на забезпечення Сил оборони, так і на забезпечення життєдіяльності наших міст.

Скібіцький також не виключає, що Росія восени продовжить кампанію ударів по енергетичній інфраструктурі України. "Ми готуємося. Ми розуміємо цю проблему, розуміють цю проблему і наші партнери. Протиповітряна оборона – це один із пріоритетів на сьогодні для підвищення спроможності Збройних сил України", – додав Скібіцький.

контрнаступ зсу гур перебіг війни повітряний терор рф

Знак гривні
Знак гривні