Росіяни двічі цілилися ракетами по офісу ГУР, востаннє у кінці травня – The Economist

Росіяни двічі намагалася вдарити ракетами по будівлі Головного управління розвідки Міноборони у Києві. Востаннє це сталося у кінці травня 2023 року.

Про це пише The Economist у статті, присвяченій голові ГУР МОУ Кирилу Буданову.

За даними видання, російські окупанти цілилися ракетами по будівлі ГУР на Рибальському острові в Києві у березні 2022 року та у травні цього року.

Українські розвідники у коментарі британському тижневику розповіли, що перша атака РФ багатьох вивела з рівноваги. "Офіцери згадують "терор", коли падали ракети, вилітали вікна й поруч обвалювалися старі будівлі. Чоловіки, які чекали в приймальні на зустріч зі своїм начальником, впали на підлогу", – пише The Economist.

Співрозмовники видання згадують, що невдовзі двері кабінету керівника ГУР відчинилися, звідти вийшов генерал-майор Кирило Буданов, сказав: "Все гаразд" і наказав їм повертатися до роботи

"Він обтрусився від пилу, надів кашкета і вийшов на вулицю, щоб оглянути пошкодження", – пригадують неназвані офіцери розвідки.

1687272926-7456.webp

Буданов з'явився в ефірі у телемарафону 20 червня після фейків росіян про його "кому". Скриншот

29 травня 2023 року на офіс ГУР летіли балістичні й крилаті ракети, а також безпілотники. Вони ледь не влучили у будівлю ГУР та сусідній автомобільний міст, а дрони зачепили іншу будівлю.

"Днем пізніше Володимир Путін похвалився "точною" атакою, яка зруйнувала комплекс. Прокремлівські ЗМІ повідомили, що генерала Буданова евакуювали до Німеччини та ввели в кому. The Economist може підтвердити, що жодне з цих тверджень не відповідає дійсності", – пише видання.

буданов гур обстріл Києва російські фейки

Знак гривні
Знак гривні