Як Україна модернізує МТ-ЛБу для виконання бойових завдань (ВІДЕО)

Український військово-промисловий комплекс серійно модернізує радянські МТ-ЛБу для використання на передовій.

Про це повідомляє Мілітарний.

МТ-ЛБу – це радянська універсальна гусенична платформа, розроблена Харківським тракторним заводом ще у 60-х роках на базі броньованого тягача МТ-ЛБ. Машина була створена як шасі для встановлення спеціального обладнання, а також броньованого транспортного засобу для перевезення піхоти та майна.

На відео, оприлюдненому у соцмережах, українські військові показали колону із шести модернізованих бронетранспортерів.

Модернізовані машини отримали комплект додаткового навісного бронювання на бортах. Встановлення подібних комплектів є дуже актуальним для цієї машини через символічний бронезахист оригінального шасі.

"Для розуміння, товщина броньованих  панелей бортів та корми МТ-ЛБу становить 7 мм під невеликим кутом, а у фронтальній частині – до 14 мм. Цього достатньо для захисту від малих уламків та вогню легкого стрілецького озброєння. Проте гвинтівки та кулемети калібру 7,62-мм вже можуть пробити цю броню.

Бойова машина була оснащена дистанційним бойовим модулем невідомого походження зі встановленим великокаліберним кулеметом КПВТ калібру 14,5-мм. Модуль також оснащений захисним щитком у передній проєкції, що натякає на відсутність відповідного протикульового захисту самої установки.

Також привертає увагу оптична станція кулеметної установки з декількома телевізійними каналами спостереження. Можна припустити, що один з них є інфрачервоним або тепловізійним для роботи в умовах поганої видимості", – пояснює mil.in.ua.

sfghsdgert1224.png

Ілюстрація: mil.in.ua

Видання припускає, що бойовий модуль був вироблений в Україні одним з оборонних підприємств вже під час повномасштабного вторгнення. Його озброєння є достатньо потужним для знищення легкоброньованої техніки, такої як радянські БМП та бронетранспортери, проте для роботи по живій силі він менш ефективний.

Виробництво цих бойових машин є вимушеним рішенням через дефіцит якісних БТР та БМП в збройних силах. Український оборонно-промисловий комплекс та держава всіляко намагаються компенсувати це наявними у неї засобами та ресурсами, підсумовує мілітарний портал.

модернізація бронетехніка зсу впк

Знак гривні
Знак гривні