Артилеристи ЗСУ за допомогою HIMARS знищили батарею російських "Мста-С" (ВІДЕО)

Українські артилеристи знищили за допомогою керованих ракет GMLRS системи HIMARS батарею російських САУ на Донеччині.

Український підрозділ аеророзвідки виявив позиції батареї із двох російських самохідних артилерійських установок “Мста-С”, які вели вогонь по українських військових на Донеччині. За допомогою злагоджених дій вогонь батареї оперативно придушили.

На опублікованому у соцмережах відео зафіксували два прямих влучання у російські самохідні гаубиці.

На кадрах видно характерні для ракет GMLRS M30A1 повітряний підрив та ураження великої площі готовими вражаючими елементами, зазначає Мілітарний.

“Мста-С” – це радянська та російська 152-мм самохідна артилерійська установка, призначена для ураження відкритої і захищеної живої сили, озброєння та військової техніки супротивника.

Артилерійська частина 2С19 розміщена на глибоко модифікованому шасі танка Т-72, у конструкцію якого інтегровані вузли та агрегати ходової частини танка Т-80. Корпус САУ зберіг бронювання танка, проте башта захищена лише від легкого стрілецького озброєння.

sau-2s19-msta-s.jpg

САУ 2С19 “Мста-С” ЗС РФ. Фото: mil.in.ua

У боєкомплект самохідної гаубиці входить до 50 пострілів з осколково-фугасними снарядами, керованими снарядами з лазерним підсвічуванням “Краснополь”, снарядами-постановниками перешкод радіозв’язку та іншими.

Дальність ведення вогню цієї САУ з гарматою 2А64 звичайними снарядами становить 24 км, проте вона може бути збільшена до 29 кілометрів у випадку застосування активно-реактивних боєприпасів.

HIMARS втрати ворога артилерія зсу знищена техніка

Знак гривні
Знак гривні