Як виглядає трирівнева система оборонних укріплень окупантів (СУПУТНИКОВІ ЗНІМКИ)

Російські окупанти на Таврійському напрямку розбудували розгалужену мережу оборонних укріплень.

Нові супутникові зображення, надані The Telegraph компанією Maxar Technologies, показали протитанкові рови і окопи, що лежать на шляху українських військ, інформує Новинарня.

За словами офіцера української розвідки, РФ побудувала оборону за “трилінійною системою” з різними рівнями укріплень, глибина яких може перевищувати понад 46 кілометрів на деяких осях.

rosiyany-v-ochikuvanni-kontrnastupu-zvely-oboronni-sporudy-v-try-liniyi-.webp

Фото: The Telegraph

За оцінкою одного з командирів у Нацгвардії на імʼя Сергій, російські лінії оборони з окопами та укріпленнями зламати буде важко. Для зведення фортифікацій ворог використав спеціальну техніку.

“Також є мінні поля і в них є хороша артилерія – більше ніж у нас, на жаль”, – сказав він журналістам.

На одному з нових супутникових знімків видно ретельно вириті в сільськогосподарських угіддях окопи за смт Михайлівка, приблизно за 40 миль на захід від Токмака.

Ретельно побудовані рови тягнуться на кілометри через фермерські поля.

tokmak.webp

Фото: The Telegraph

Масив траншей розташований майже за 46 км позаду поточної лінії фронту. На інших супутникових знімках видно глибокі траншеї прямо перед лісом, які призначені для маскування російських артилерійських позицій.

Журналісти припускають, що спершу росіяни розгорнули мінні поля, за ними – невеликі вогневі позиції, вириті в землі та призначені для одного-двох солдатів, потім – “зуби дракона”, потім – протитанкові пастки, потім – траншеї з особовим складом, а за ними – артилерійські позиції.

shyroke.webp

Фото: The Telegraph

Ближче до лінії фронту окупанти розгорнули так звані зуби дракона – трикутні бетонні блоки, покликані уповільнити рух бронетехніки. На березневому знімку було зафіксовано сотні протитанкових споруд, розташованих рядами, а також бойові окопи на схід від Василівки. І, крім цього, ймовірно, є те, що не може зафіксувати супутник – велика мережа мінних полів.

“Перша лінія, вздовж лінії зіткнення, складається з бойових позицій піхоти”, – йдеться в нещодавньому звіті Королівського інституту об’єднаних сил.

tarasivka.webp

Фото: The Telegraph

Друга – це окопи та місцями бетоновані вогневі пости.

“Перед цими позиціями прокладено кілька смуг перешкод, зазвичай сформованих із протитанкового рову глибиною 4 і шириною 6 метрів, зубами драконів і переплетенням дротяних колій. Глибина захисту зазвичай становить 5 км від першого, і кожен пояс фізичного захисту має тенденцію охоплювати від 700 метрів до кілометра, так що вся серія перешкод охоплена вогнем”, – йшлося в звіті.

rosijski-ukriplennya-na-pivdni-ukrayiny-telegraf.jpg

Фото: The Telegraph

Там додали, що “третя лінія зазвичай включає бойові позиції крайнього захисника та приховані зони для резервів, з виритими позиціями для транспортних засобів”.

Співробітники британської розвідки описали зусилля Росії з укріплення своїх позицій як “одні з наймасштабніших систем військового захисту, які бачили будь-де у світі”.

Останні аналізи цих позицій показують, що вони можуть простягнутися по всій лінії фронту від окупованого Криму до Донбасу.

супутникові знімки контрнаступ зсу укріплення рф

Знак гривні
Знак гривні