На карті "Олешки SOS" – понад тисяча заявок на порятунок

Місцеві волонтери організували порятунок мешканців окупованого містечка Олешки на Херсонщині від потопу, після того як 6 червня російська армія знищила Каховську ГЕС на Дніпрі. Евакуйованих доставляють у центр містечка Олешки, оскільки окупанти нікому не дозволяють залишати місто і не впускають туди охочих допомагати з інших міст.

7 червня координатори почали збирати дані про тих, хто потребує допомоги, на карту, та передавати місцевим волонтерам, що пересуваються затопленим містом на човнах і забирають людей з дахів.

Додати на карту евакуації інформацію про своїх близьких можна, написавши у телеграм-канал https://t.me/OLESHKYevakuation. Інформацію про тих, кого вдалося вивезти, збирають у телеграм-каналі t.me/oleshkyevakuationss.

Станом на 15.00 8 червня на карті евакуації – 1093 заявки (в одній заявці часто вказано 2-4 локації та перелічено кількох людей, що потребують допомоги). На ранок 8 червня волонтерам вдалося евакуювати близько 200 осіб. Дані постійно оновлюються.

Докладніше про це читайте у статті: Водяна пастка. Росіяни не випускають мешканців із затоплених окупованих сіл і обстрілюють волонтерів

Ця карта створена на основі зібраних волонтерами даних. Вони актуальні станом на 1.00 7 червня (993 локації). Подальші оновлення тут не відображені (і про тих, кого вже врятували, і про тих, хто подав заявки пізніше).

повінь евакуація каховська гес карта

Знак гривні
Знак гривні