Наскільки знизився рівень води у Каховському водосховищі та яка ситуація в регіоні: дані Укргідроенерго

Продовжується зниження рівня води в Каховському водосховищі. За добу він зменшився майже на 2,5 метри.

Про це повідомляє Укргідроенерго.

Зазначається, що рівень водосховища в районі Нікополя станом на 10:00 7 червня становить 14,41 м.

"Продовжуються руйнування водозливної греблі, земляної вставки між будівлею станції та шлюзом", – йдеться у повідомленні.

Щодо наслідків для регіону:

Як заявив генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота в ефірі телемарафону, очікується, що надалі збільшуватиметься не висота підтоплень, а ширина.

За його словами, рівень спрацювання в Каховському водосховищі дещо призупиняється: якщо вчора спостерігали спрацювання від 30 до 40 см, то сьогодні це 5-7 см.

"Це говорить про те, що спрацювання буде не за чотири доби, а все ж розтягнеться в часі. Воно вже не буде нести таких катастрофічних наслідків, але може розширятися. Тобто буде збільшуватися не висота підтоплень, а ширина", – цитує Сироту РБК-Україна.

351328809_1210442642978511_4670747952129928895_n.jpg

Затоплені райони Херсона, 6 червня 2023 року. Фото: Євген Малолєтка

Ситуація в Херсоні

Депутат Херсонської облради Сергій Хлань заявив, що найкритичніша ситуація в місті і найбільше підтоплений – мікрорайон Корабел. "Це Острів, як його називають серед людей. Там вода піднялася до трьох метрів і це найбільш затоплений район, який фактично опинився під водою. Також тривають підтоплення в районі Річпорту. Декілька вулиць там затоплено. Також підтоплено селище Антонівка", – розповів Хлань.

Він зазначив, що здебільшого Херсон міститься все ж таки на вищих позиціях. "Тому можна сказати, що до 20% міста підтоплене", – додав Хлань.

укргідроенерго підрив каховської гес херсон затоплення

Знак гривні
Знак гривні